Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  WTCA

  Lokalnom investicijom do globalnog uspeha: WTCA gradi mostove i jača svoje prisustvo u Nemačkoj i Evropi

  Asocijacija Svetskih trgovinskih centara WTCA predano radi na promovisanju koncepta Svetskog trgovinskog centra (WTC) u gradovima širom Evrope i sveta i unapređuje mogućnosti za međunarodnu trgovinu. Zato nam je bila čast da 10. juna budemo domaćini prvog WTCA Dana otvorenih vrata za investitore pod nazivom „Otključajte WTC potencijal“ u Drezdenu, u partnerstvu sa WTC-om Drezden, koji je ukazao na značaj nemačke ekonomije i tržišta za naš brend i globalnu mrežu“, istakao je Džon E. Dru, predsednik Upravnog odbora WTCA.

  Sa preko 300 WTC lokacija u blizu 100 zemalja/teritorija u ovom trenutku, WTCA igra vitalnu ulogu kao most za globalnu trgovinu. WTCA je posvećena uvećanju prisustva u evropskom regionu koji obuhvata 80 WTC lokacija kroz inicijative kao što je „Put ka 500“, WTCA misiju da u narednoj deceniji  proširi svoju trenutnu globalnu bazu članstva na 500 kvalitetnih članica. WTCA izvršni direktor za razvoj poslovanja Robin van Pujenbruk je tokom WTCA Dana otvorenih vrata za investitore istakao da je „Nemačka ključno tržište u širenju WTCA mreže u evropskom regionu i šire“.

  „Kao najjača ekonomija u regionu, Nemačka ima centralni značaj za rast i integraciju evropskog kontinenta. Podsticanjem regionalnih partnerstava i širenjem svoje mreže, WTCA teži da podstiče ekonomski rast i međunarodnu trgovinu. U WTCA cenimo uticaj javne („people-to-people“) diplomatije kao glavne komponente za stvaranje miroljubivih i prosperitetnih društava“, zaključio je van Pujenbruk.

  Danu otvorenih vrata za investitore u zamku Albrehtsberg u Drezdenu prisustvovalo je blizu 100 gostiju – donosilaca odluka iz cele Nemačke, uključujući državne zvaničnike, privatne investitore i predstavnike sektora nekretnina, koji su iz prve ruke želeli da čuju priče o uspesima WTCA članica i na koji način su WTC brend i mreža doprineli njihovom poslovanju i ojačali njihovo prisustvo širom sveta. Priče o uspehu različitih WTC članica iz Nemačke – WTC Drezden, WTC Bremen, WTC Frankfurt na Odri-Slubice i WTC Mec-Sarbriken – istakle su pozitivan uticaj ovih multisektorskih WTC projekata na lokalnu i međunarodnu poslovnu zajednicu.

  WTCA

  Govornici iz privatnog sektora i vlade savezne države Saksonije su istakli potencijalne prednosti članstva u WTCA za nemačku trgovinu i investicije. Kao primeri uspešne prakse, WTC Tvente, članica WTCA smeštena u dinamičnom ekonomskom regionu u Holandiji, predstavila se kao čvorište međunarodnih poslovnih odnosa i inovacija koje nudi različite programe i inicijative za podršku kompanijama i stranim profesionalcima u njihovim poduhvatima, dok je WTC Lisabon, članica u Portugaliji, promovisao WTCA kao prominentno okruženje za investiranje u nekretnine i poslovne klubove. UNU-FLORES, institut Univerziteta Ujedinjenih nacija smešten u WTC-u Drezden, podvukao je značaj održivosti u sektoru nekretnina i svoju aktivnu saradnju sa globalnom mrežom. WTC Mec-Sarbriken, most između Francuske i Nemačke, opisao je kako već 35 godina podstiče ekonomsku saradnju između ove dve zemlje.

  „Drago mi je što sam bio centralni govornik na Danu otvorenih vrata za investitore sa našim WTC-om Drezden kao suorganizatorom – i što sam se obratio međunarodnoj investicionoj zajednici na temu uticaja globalnih dešavanja na sektore nekretnina i maloprodaje u Nemačkoj, kao i značaja prilagođavanja promenljivim tržišnim uslovima i razvoja inovativnih koncepata korišćenja poslovnog i komercijalnog prostora“, rekao je Stefan Šol, ekonomista specijalizovan za nekretnine i direktor akvizicija i prodaje za Evropu u kompaniji Deka Immobilien GmbH.

  Članice koje su se predstavile na Danu otvorenih vrata za investitore – uključujući novoosnovane članice WTC AMTZ u Indiji i WTC Saltilo u Meksiku – čine pouzdanu referentnu tačku za lokalne kompanije, posebno mala i srednja preduzeća (MSP), omogućavajući im pristup globalnoj mreži partnera i poslovnih prilika. One će predstavljati orijentacionu tačku za buduće strateške partnere širom Nemačke i Evrope, u sve široj ponudi trgovinskih usluga i nekretnina.

  WTCA

  „Dan otvorenih vrata za investitore u Drezdenu je bio izuzetan događaj i prilika za povezivanje i razmenu iskustava sa međunarodnim stručnjacima iz raznih oblasti upravljanja komercijalnim nekretninama. Sadržaj ovog skupa je bio sažet i raznovrstan, sa naglaskom na ideji umrežavanja. Suštinske ideje mreže predstavljene su na ubedljiv i lako razumljiv način“, izjavio je Toni Lautenšlager, direktor Sektora za ekonomske i istraživačke poslove Grada Regensburga.

  U nastavku aktivnosti ka proširenju WTCA mreže u Nemačkoj, upravo će grad Regensburg, kao i grad Minhen početkom jula biti domaćini susreta sa Danicom Milovanović, liderom poslovnog razvoja WTCA za Evropu u okviru WTCA „road show“-a širom Nemačke. Na tim radnim sastancima će se konkretizovati vidovi partnerstva sa obe gradske uprave u cilju identifikacije istaknutih razvojnih projekata, koji će u dogledno vreme prerasti u nove WTC ekonomske habove na evropskom tlu.

  Nakon uspešnog pokretanja ove inicijative, 12. juna je širom sveta proslavljen Dan WTCA, sa fokusom na poslovne aktivnosti WTCA i načine na koje ova mreža podstiče rast i globalno povezivanje. Bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg je 2002. godine proglasio 12. jun za „Dan WTCA“, što je kasnije potvrdila kancelarija generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, kao priznanje radu WTCA i njene mreže članica na podsticanju i olakšavanju trgovine, promovisanju ekonomskog razvoja i negovanju mira.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: WTCA

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE