Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Ljute“ mame ispred Vlade: Nismo glupe, čitamo između redova

  Protest pod nazivom „Mame su ljute“, koji je organizovala Inicijativa „Mame su zakon“ održan je ispred zgrade Vlade Srbije, a učesnici protesta nosili su plakate na kojima je pisalo „Mame su ljute“.

  Protest je organizovan, kako je rekla Predstavnica incijative „Mame su zakon“ i poslanica Tatjana Macura, jer su članice te incijative videle da u budžetu za narednu godinu nisu izdvojena sredstva potrebna za izmenu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

  „Mame nisu glupe, znaju da pročitaju budžet i prepoznaju između redova tačne poruke ministarke za demografiju Slavice Đukić Dejanović i ministra za rad Zorana Đorđevića, koji u tom budžeti nijedan jedini dinar nisu odvojili za mame“, poručila je Macura.

  Macura je rekla da je zbog vremenskih okolnosti teško organizovati da mame sa decom izađu na ulicu zbog čega će omogućiti da se podrška zahtevima pruži potpisivanjem onlajn peticije na društvenim mrežama i na sajtu incijative „Mame su zakon“.

  Inicijativa „Mame su zakon“ upozorava da Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom ostavlja ozbiljne posledice na živote porodica i zbog kojeg neke od majki imaju mesečna primanja svega 1.000 dinara.

  Njihov osnovni zahtev je da se zаrаde obrаčunаvаju tаko što se osnovicа sa doprinosima podeli sа 12 umesto sa sadašnjih 18 meseci i da mesečni iznos nаknаde zа odsustvа sа poslа zbog trudnoće ili nege detetа ne bude mаnji od minimаlne zаrаde.

  Izvor: N1

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • sole

   naljutile ste ANU i Vucica.................

  • preduzetnica

   Para za trudnice i mame nema u budzetu za 2019. ali zato ministar policije, Dr Nebojsa, na recept "kupuje" hranu za bebe na Bezanijskoj kosi. Sta cete, mala je ministarska plata...Nema se....

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE