Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lista najplaćenijih direktora

  Lista NAJPLAĆENIJIH direktora u Americi: Prvi zarađuje 10 mlrd. godišnje

  Objavljena je lista najplaćenijh direktora (CEO) u Americi prošle godine. Oni su rangirani po platama, prema Bloomberg Pay Index-u.

  Na listi je pet CEO-a koji su najviše zaradili u SAD u 2021. godini.

  Na petom mestu je Tom Sibel, direktor C3.ai, kompanije koja je vodeći dobavljač AI softvera za preduzeća i ubrzavanje digitalizacije. Sibel je zaradio 343,9 miliona dolara.

  Četvrtu poziciju zauzima Piter Rolinson CEO/CTO Lucida. Kompanija koju vodi se bavi proizvodnjom električnih vozila i njeno sedište je u Njuarku u Kaliforniji. Rolinson je inkasirao 575,7 miliona dolara.

  Tim Kuk, direktor Apple-a, američke multinacionalne tehnološke kompanije specijalizovane za potrošačku elektroniku, softver i onlajn usluge sa sedištem u Kupertinu u Kaliforniji pozicionirao se na trećem mestu. Kako je objavljeno na listi najplaćenijih direktora, on je zaradio 853,8 miliona dolara.

  Drugo mesto dodeljeno je Robertu Skarindžu, izvršnom direktoru kompanije Rivian. On vodi američku kompaniju za proizvodnju električnih vozila i automobilsku tehnologiju, osnovanu 2009. Njegovi prihodi od obavljanja te funkcije su 2021. bili 2,3 milijardi dolara.

  I na kraju, prvu počasnu poziciju dobio je Ilon Mask, izvršni direktor Tesle, američke multinacionalne kompanije koja se bavi proizvodnjom električnih automobila. Osim toga, kroz svoju podružnicu SolarCity radi i na prizvodnji solarnih panela. Kako Blumberg navodi, Ilonova zarada iznosila je 10,1 milijardi dolara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE