Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Linkolnov luksuzni autonomni automobil budućnosti (VIDEO)

  Linkoln je u svom konceptu električnog autonomnog automobila doneo neverovatan dizajn.

  Na Nedelji automobila u Montereju, Linkoln je otkrio model L100, svoj futuristički koncept „elektrifikovane mobilnosti“, inspirisan prvom luksuznom limuzinom, modelom L iz 1922. godine.

  U svojoj objavi Fordov luksuzni brend Linkoln kaže da kao i njegov prethodnik pre Velike depresije, model L100 pokazuje šokantan stepen raskoši.

  „Tehnologije baterijskih ćelija naredne generacije, isporučiće revolucionarnu gustinu energije“, navodi Lincoln, ali ne govori ništa o tome o kakvoj se tehnologiji radi i koliki će domet nove baterije omogućiti.

  Jedan od najzanimljivijih detalja u L100 dolazi u obliku interaktivne digitalne ploče koja se nalazi između prednjih sedišta, te predstavlja dodatni sistem za upravljanje svim funkcijama automobila, a osim ekrana na dodir sadrži i figuricu auta za koju nisu objasnili kakva će joj biti funkcija.

  Imajući u vidu da je auto zamišljen kao potpuno autonoman, u njemu nema volana i pedala, pa je i interaktivna ploča više u funkciji dizajna jer je za pretpostaviti da će Model L 100 imati mogućnosti glasovne komunikacije.

  „Konceptna vozila omogućavaju nam da ponovno zamislimo i ilustrujemo kako nova iskustva mogu oživeti uz pomoć naprednih tehnologija i omogućavaju našim dizajnerima više kreativne slobode nego ikad ranije“, izjavio je Anthony Lo, Fordov glavni direktor dizajna.

  Ostali fantastični detalji dizajna uključuju interijer sa sedištima u prvom redu koja se mogu okrenuti, digitalni pod i nebo koji mogu projektovati realistične animirane scene, dugački stakleni krov i vrata s obrnutim šarkama koja se otvaraju poput ljiljana.

  Još uvek nema reči da li će iz ovog koncepta proizaći neko vozilo serijske proizvodnje.

  Izvor: Seebiz

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE