Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Intervju za posao, trikovi

  LinkedIn ekspert: Ovo je NAJPAMETNIJE što možete da kažete na intervjuu za posao

  Intervju za posao može da izgleda kao igra sa visokim ulozima u kojoj se svaka reč računa i jedan pogrešan odgovor može da da znači razliku između dobijanja ponude ili odbijanja.

  Da biste uspeli na intervjuu, morate naučiti kako da efikasno komunicirate, kazao je stručnjak za karijeru na LinkedIn-u Endru Mekaskil.

  „Intervjui su umetnost performansa, a da biste dobro prošli, morate da vežbate. Najbolji su ljudi koji su uvežbali svoje tačke razgovora sa mentorom, prijateljem ili čak starijim kolegom, jer vam to pomaže da se osećate samouvereno i prijatno kada pričate o sebi“, dodao je on za CNBC Make It.

  Svi poslovi mogu da zahtevaju različite veštine, ali postoji nekoliko strategija koje će dobro proći bez obzira na to za koju poziciju idete na intervju.

  Intervju za posao

  Intervju za posao (Pexels)

  Najpametniji „završni predlog“ na intervjuu za posao

  Evo najpametnije izjave koju možete da date na kraju bilo kog intervjua za posao.

  „Želim da istaknem koliko želim ovaj posao. Mislim da su moje veštine i iskustva savršeni za to i da bih mogao da imam snažan, pozitivan uticaj na tim. Evo zašto…”, naveo je Mekaskil.

  Možda se čini naprednim, ali on tvrdi da zatvaranje intervjua na ovaj način pogađa dva važna kvaliteta koje menadžeri za zapošljavanje traže:

  Entuzijazam: Ako delujete neutralno ili apatično u vezi sa poslom, velike su šanse da nećete ostaviti trajan utisak na menadžera za zapošljavanje. Da biste im pokazali da ste najbolji za tu poziciju, morate unapred da izrazite da ste uzbuđeni zbog prilike.

  Samopouzdanje: Takođe želite da jasno artikulišete svoje snage i vrednost koju biste doneli timu. Mekaskil preporučuje da vaše objašnjenje bude kratko i da se fokusirate na dve ili tri veštine navedene u opisu posla koje posedujete i koje biste koristili da unapredite ili podržite ciljeve kompanije.

  „Razmislite o tome kao o svom završnom govoru. Ne želite da ostavite intervjuera da nagađa o vašem interesovanju za posao, ili da li imate šta je potrebno da uspete“, zaključio je Mekaskil.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE