Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  LingLong

  Linglong: Poštujemo zakone o upravljanju otpadom

  Kompanija Linglong u Zrenjaninu saopštila je da u potpunosti poštuje sve zakone Srbije kada je reč o upravljanju neopasnim otpadom.

  Kako je navela ova kompanija u saopštenju, reagujući na saopštenje RERI-ja, uvek nastoji da deluje odgovorno prema životnoj sredini i lokalnoj zajednici.

  Linglong navodi da se, prema Uredbi o utvrđivanju liste projekata za koje je obavezna procena uticaja na životnu sredinu, objekat kompanije nalazi na listi koja podrazumeva postrojenja za upravljanje neopasnim otpadom kapaciteta do 50 tona na dan.

  „Kapacitet planiranog objekta je znatno manji, oko 700 kilograma na dan, pa je nadležni organ doneo Rešenje da za taj projekat nije potrebna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu. Odluku je doneo Gradski upravni organ u Zrenjaninu u aprilu ove godine, pošto je Linglong podneo u martu zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu“, kažu u ovoj kompaniji.

  Dodaju da u momentu nastanka orto-foto snimka na ovoj poziciji se nalazi privremeni gradilišni objekat montažno-demontažnog tipa koji se koristi kao mini pogon za montažu i izradu oplate i skladištenje materijala za oplatu.

  „Taj privremeni gradilišni objekat sastoji se od montažne konstrukcije koja pridržava nadstrešnicu, pa se sledstveno tome nikako ne može smatrati da je objekat skladišta za neopasni otpad već izgrađen“, navedeno je u saopštenju.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: 021

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE