Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  likovni konkurs

  LIKOVNI KONKURS na temu zaštite životne sredine traje do 6. juna

  Veliki nacionalni likovni konkurs „ŽIVOT JE LEP KADA BRINEMO O PLANETI“, koji za osnovce u Srbiji traje do 6. juna, ima za cilj podizanje svesti mladih o važnosti zaštite životne sredine i očuvanja biološke raznovrsnosti

  Povodom Međunarodnog dana biodiverziteta, koji se u svetu obeležava svakog 22. maja, kompanija LG podseća da je, uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije, raspisala veliki likovni konkurs namenjen učenicima osnovnih škola, čija je osnovna tema zaštita životne sredine. Osnovci će sve do 6. juna imati priliku da kroz slobodni likovni stil daju svoje odgovore na temu „ŽIVOT JE LEP KADA BRINEMO O PLANETI“, a najbolji radovi će osvojiti vredne robne nagrade.

  Cilj konkursa je da kod mladih podigne svest o važnosti zaštite životne sredine i očuvanja biološke raznovrsnosti, bez koje nema života na Zemlji, te da im pomogne da kroz jedan maštovit i kreativan proces usvoje principe ekološki odgovornog ponašanja u svakodnevnom životu. Mladi imaju jedinstvenu priliku da korišćenjem različitih likovnih tehnika i formata izraze svoj odnos prema prirodi i ujedno pokažu da će se u budućnosti hrabro nositi sa svim ekološkim izazovima.

  Izabraće po tri najbolja rada

  Stručni žiri će proglasiti po tri najbolja individualna rada u dve kategorije koje su ustanovljene po starosnim dobima. Prva kategorija je namenjena učenicima od 1. do 4. razreda, a druga kategorija učenicima od 5. do 8. razreda. U obe kategorije biće proglašena po tri najbolja individualna rada koji će osvojiti vredne robne nagrade – LG Artcool klima uređaje i LG XBOOM zvučnike. Osim toga, biće dodeljene i posebne nagrade školama koje pohađaju pobednici iz obe kategorije.

  „Međunarodni dan biodiverziteta je idealan datum da se još jednom podsetimo koliko je važno da kod mlađih generacija razvijamo duh ekološki odgovornog ponašanja i staranja o životnoj sredini od malih nogu. Naročito smo ponosni što taj duh možemo da im usadimo putem ovog jedinstvenog likovnog konkursa u našoj zemlji i da im pokažemo da život zaista ume da bude lep kada brinemo o planeti i to na jedan kreativan način. Pozivamo sve osnovce, njihove nastavnike, roditelje i staratelje da nam se pridruže u ovoj misiji kako bismo zajedno stvorili osnovu za bolje sutra naše planete“, istakao je Branislav Jordanov, marketing menadžer kompanije LG.

  Radove treba poslati najkasnije do 6. juna na adresu predstavništva kompanije LG u Srbiji,  Španskih boraca 3/VII, 11070 Novi Beograd, uz napomenu ZA NAGRADNI KONKURS „ŽIVOT JE LEP KADA BRINEMO O PLANETI“.

  Više informacija o konkursu, pravilima učešća i nagradnom fondu možete pronaći na zvaničnoj stranici LG Likovnog konkursa.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: LG

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE