Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  LG se pridružuje inicijativi RE100

  Kompanija LG Electronics (LG) se pridružila RE100 (Renewable Energy 100), globalnoj inicijativi koja se zalaže da kompanije u potpunosti (100 odsto) koriste energiju iz obnovljivih izvora. Odluka da postane članica RE100 je još jedan primer njene snažne posvećenosti održivosti i ispunjavanju svojih odgovornosti kao globalnog korporativnog građanina.

  Kompanija završava planove za tranziciju svih poslovnih lokacija da pređu 100 odsto na obnovljivu energiju do 2050. Da bi postigla cilj, kompanija LG će postepeno povećati upotrebu električne energije iz obnovljivih izvora. U pitanju su – solarna i energija vetra.

  Plan je dostići 60 odsto do 2030, odnosno 90. odsto do 2040, kako bi se ostvario cilj od 100 odsto do 2050. godine.

  Kompanija će sprovoditi i niz dodatnih mera

  Uporedo sa proširenjem proizvodnje i korišćenjem visoko efikasnih solarnih panela, koji će biti instalirani u LG kancelarije i proizvodne pogone, kompanija će sprovoditi niz dodatnih mera.

  Te mere podrazumevaju:

  • dobijanje sertifikata o obnovljivoj energiji (REC)
  • potpisivanja sporazuma o kupovini obnovljivih izvora energije (PPA)
  • u Južnoj Koreji će se plaćati zelene premije Korejske elektroenergetske korporacije (KEPCO)

  U okviru kontinuiranih napora u ovoj oblasti, kompanija LG je potpisala direktan PPA sa GS EPS za izgradnju solarne elektrane veličine tri fudbalska terena. Ona će biti izgrađena u LG Smart Parku, u Čangvonu, u Južnoj Koreji do 2025. godine. Nekoliko solarnih panela je već instalirano od prošlog decembra i već su počeli da generišu energiju.

  Širom sveta, postavljeni su solarni paneli na krovove nekoliko službenih zgrada. To su LG Sciencepark, R&D kompleks u Seulu, kampus severnoameričkog centra u Nju Džersiju, na krovu LG India u Noidi, kao i na krovu fabrike za proizvodnju kućnih aparata Raiong na Tajlandu.

  LGE_RE100

  Kompanija LG je već planirala da ubrza prelazak na obnovljivu energiju i karbonsku neutralnost

  Prelaskom na obnovljive izvore energije, smanjuju se indirektne emisije (opseg 2) ugljenika korišćenjem struje. Kompanija se, još 2019. godine, obavezala na Zero Carbon 2030. Odnosno, da će dostići neto nultu (direktnu i indirektnu) emisiju ugljen-dioksida (opseg 1 i 2) do 2030. godine.

  „Kroz stalne napore i inovacije, LG je na dobrom putu da ostvari svoje ciljeve konverzije na 100% obnovljivu energiju i pređe na poslovanje sa neutralnom emisijom ugljenika“, rekao je Lee Sam-soo, direktor strategije u LG Electronics i dodao:

  „Kompanija LG ostaje u potpunosti posvećena realizaciji ESG vizije stvaranja boljeg života za sve“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: LG

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE