Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  LG i QUALCOMM udružuju snage kako bi unapredili korisničko iskustvo u vozilima

  Kompanije LG Electronics (LG) i Qualcomm Technologies Inc. (podružnica kompanije Qualcomm Incorporated) najavile su plan o zajedničkoj saradnji na daljem razvoju platforme webOS Auto, LG-jevog povezanog infotainment sistema u vozilima. Koristeći kombinovane snage platformi webOS Auto i Qualcomm® Snapdragon™ Automotive Development Platform (ADP), kompanije nastoje da stvore i unaprede praktičnije iskustvo u automobilu i za vozače i za putnike.

  LG-jevu webOS Auto platformu pokreće Linux operativni sistem koji koristi LG-jevu ekspertizu u infotainmentu vozila za sledeću generaciju povezanih automobila. Kompanija LG nedavno je najavila webOS Open Source Edition 2.0 koji omogućava programerima da iskuse neke od inovativnih karakteristika koje će biti inkorporirane u webOS Auto. Otvoreni kod, pripadajući alati i vodiči dostupni su za preuzimanje na linku.

  Snapdragon ADP odlikuje se vodećim industrijskim infotainment tehnologijama koje su podržane mogućnostima veštačke inteligencije (AI), naprednom grafikom za konfiguracije sa višestrukim displejima visoke rezolucije i ultra HD media streamingom. Snapdragon ADP dizajniran je tako da pruži sveobuhvatno hardversko i softversko okruženje za brzi razvoj energetski efikasnih automobilskih platformi visokih performansi za kokpit, uključujući i displeje za zabavu na prednjim i zadnjim sedištima (RSE).

  Osim rada na razvoju i komercijalizaciji naprednije webOS Auto platforme, LG i Qualcomm će sarađivati na referentnoj platformi koju će LG predstaviti u januaru na CES 2020.

  „Veoma cenimo ovu saradnju sa kompanijom Qualcomm koja proširuje ekosistem platforme webOS Auto, a uz najnovija rešenja Qualcomma za 5G mrežu i multimediju, korisnici će biti u mogućnosti da iskuse istu zabavu kod kuće i u povezanim automobilima“, rekao je dr I. P. Park, predsednik i glavni tehnološki direktor kompanije LG Electronics.

  „Zajedno, webOS i Snapdragon ADP će omogućiti visoko efikasnu, sveobuhvatnu hardversku i softversku platformu za buduće infotainment sisteme u vozilima“, dodao je I. P. Park.

  „Saradnja kompanija LG i Qualcomm Technologies temelji se na dugogodišnjem uspešnom odnosu, kreirajući sjajan sinergijski učinak u automobilskom softveru nove generacije“, rekao je Džim Keti (Jim Cathey), stariji potpredsednik i predsednik globalnog poslovanja u Qualcomm Technologies, Inc.

  „Uvereni smo da će naša zajednička iskustva i stručnost u razvoju automobilskih tehnologija pomoći u pružanju najboljeg korisničkog iskustva sledeće generacije“, rekao je Džim Keti.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE