Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Budva

  Letovanje po meri svih turista

  Budva i ove godine epicentar hedonizma, zabave i odmora za sva čula.

  Buđenje i prva jutarnja kafa uz pogled na Stari grad, kupanje na predivnim plažama sa najsitnijim peskom i celodnevno uživanje u tradicionalnoj i mediteranskoj hrani uz domaće vino – scenario je za prave hedoniste, koji vas očekuje u samom srcu Crne Gore.

  Ukoliko još uvek razmišljate o idealnoj letnjoj destinaciji, onda je Budvanska rivijera pravo mesto za vas. Leto je i zvanično stiglo, poznate destinacije su pune turista, a samo u Budvi trenutno boravi 20 hiljada posetilaca. Crnogorsku obalu krasi i nekoliko malih i ušuškanih plaža koje su prilagođene za razne događaje, a mlađu populaciju će ove godine, pored sjajnog noćnog provoda, obradovati i party plaže sa celodnevnim zabavnim sadržajem.

  Prema rečima Tijane Kotarac, iz Turističke organizacije opštine Budva, a na osnovu podataka dobijenih od hotelijera, u ovom gradu za jul i avgust rezervisano je od 65 do 70 odsto smeštajnog kapaciteta u tim objektima.

  „Predsezona i septembar su, uglavnom, rezervisani za goste iz Srbije koji dolaze sa malom decom, a kao idealno mesto za porodično letovanje uvek izdvajamo Petrovac, ali i određene komplekse u Budvi. Slovenska plaža je sjajan izbor za porodice, koja pored bogatog sadržaja za decu predstavlja pravu zelenu oazu mira u centru grada. S druge strane, tokom jula i avgusta naše primorje posećuje najveći broj turista, a najvažniji deo sezone počinje drugog vikenda jula i traje do sredine avgusta”, dodala je Tijana Kotarac.

  Sveti Stefan, Crna gora

  Sveti Stefan, Crna gora

  Da na Crnogorskom primorju plaže zadovoljavaju visoke standarde, pokazuje i kvalitet morske vode. U periodu od maja do oktobra na svakih 15 dana sprovodi se Program sanitarnog praćenja kvaliteta morske vode, koja je, prema poslednjim ispitivanjima, sanitarno ispravna i bezbedna za kupanje i rekreaciju. Prema rečima Bojane Tešević, PR-a „Morskog dobra”, tokom ove letnje sezone turistima će na raspolaganju biti više od 500 kupališta.

  „Kvalitet naših plaža odgovara visokim međunarodnim standardima, što pokazuje i ekološko priznanje ’Plava zastavica’. U jubilarnoj, 35. godini postojanja, prvu ’plavu zastavicu’ podigli smo na kupalištu MCM, na Velikoj plaži u Ulcinju. Ove godine imamo 38 plaža i jednu marinu koje su dobile ovo ekskluzivno obeležje, za koje je potrebno ispuniti čak 32 kriterijuma iz različitih oblasti. Sa ponosom bih istakla da ove godine imamo najveći broj korisnika sa ’plavom zastavicom’, a najviše na teritoriji opštine Budva, i što svake godine raste broj onih koji žele da se uključe u ovaj značajan program”, dodala je Bojana Tešević.

  Letovanje u Budvi, Crnoj Gori

  Letovanje u Budvi, Crnoj Gori

  Kakve cene očekuju turiste

  Cene privatnih smeštaja na crnogorskom primorju ostaće iste kao što su bile prošle godine, a kada je reč o hotelima, cene su na nivou 2019. godine, saopštavaju iz Turističke organizacije opštine Budva. Aktuelne su i brojne specijalne pogodnosti, pa će posetiocima na raspolaganju biti veliki izbor hotela sa raznovrsnim akcijama koje nude. Kako najavljuju, turiste koji će ovo leto provesti na popularnoj rivijeri očekuje porast cena ugostiteljskih usluga od 10 do 20 odsto, kao posledica globalnog poskupljenja energenata, goriva i osnovnih životnih namirnica. Ipak, uprkos tendenciji povećanja cena, letovanje u Crnoj Gori je i dalje jeftinije od svih konkurentskih destinacija, ističu iz Udruženja ugostitelja Budve. Kada je reč o cenama ležaljki, one se kreću od sedam evra pa naviše, dok je nešto skuplja varijanta na ekskluzivnijim lokacijama, gde posetioci dobijaju i piće, vodu i peškire. Dodatna pogodnost je što na svakoj plaži postoji bar 30 odsto odvojenog slobodnog prostora za one koji nose svoju opremu.

  „Grad teatar” ponovo oduševljava bogatim sadržajem

  Ove godine, po 36. put, održava se tradicionalni festival „Grad teatar”, sa motom „Osvajanja slobode”, a od 7. jula do 21. avgusta sve ljubitelje zabavnih manifestacija očekuje bogat program. U toku ove letnje sezone planirano je 16 književnih večeri, sedam koncerata i dve likovne izložbe, a očekuju se i predstave iz produkcije istarskih i slovenačkih teatara, ali i zagrebačkog kazališta. Teatarski, dramski, likovni i muzički segmenti obogatiće ovogodišnji festival, čije će otvaranje obeležiti predstava „Rat i mir” Narodnog pozorišta u Beogradu, sa rediteljem Borisom Liješevićem na čelu.

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE