Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Leonardo Dikaprio i Arni poručuju: Vreme je da se svi pokrenemo (VIDEO)

  „Danas je budući život na našoj planeti ugrožen nemarnom odlukom predsednika SAD da povuče zemlju iz Pariskog sporazuma“, napisao je glumac Leonardo Dikaprio na svom Fejsbuk profilu povodom odluke predsednika SAD Donalda Trampa da ova zemlja istupi iz ovog sporazuma za borbu protiv klimatskih promena.

  „Naša budućnost na planeti je sada pod većim rizikom nego ikada ranije. Za Amerikance i sve one koje se bore za snažniju borbu po pitanju klimatskih promena, ova odluka je obeshrabrujuća. Sada, više nego ranije, moramo da budemo odlučniji i rešimo pitanje klimatskih promena, kao i da se suočimo sa onim liderima koji ne veruju naučnim činjenicama i empirijskim istinama. Vreme je da se svi pokrenemo, organizujemo, uzvratimo udarac i usmerimo energiju na političku akciju“, napisao je glumac i dao spisak od 5 organizacija kojima je potrebno donirati novac a koje će biti u prvim redovima ove borbe.

  Dikaprio je aktivno uključen u kampanju vezanu za klimatske promene još od devedesetih godina prošlog veka. Krajem prošle godine njegov dokumentarni film „Pre poplava“ (Before Floods), izazvao je veliku pažnju, i predstavljao je upozorenje pred predsedničke izbore u SAD s ciljem da se daju glasovi onim liderima kojima je prioritet promena politike zaštite životne sredine.

  Danas se video porukom oglasio i legendarni glumac Arnold Švarceneger.

  „Neće biti novih pregovora“

  Lideri Francuske, Nemačke i Italije izjavili su da se o Pariskim sporazumu o klimi ne može ponovo pregovarati kako je zatražio predsednik SAD Donald Tramp.

  Francuski predsednik Emanuel Makron, nemačka kancelarka Angela Merkel i italijanski premijer Paolo Đentiloni naveli su u zajedničkom saopštenju da su „sa žaljenjem“ primili vest o odluci SAD da se povuče iz sporazuma o klimi iz 2015. godine.

  U saopštenju lidera Frncuske, Nemačke i Italije navodi se da je sporazum „kamen temeljac u saradnji naših zemalja, u cilju efikasne i blagovremene borbe protiv klimatskih promena“.

  Oni su dodali da je kurs sporazuma zacrtan i „nepovratan“, kao i da čvrsto veruju da se o Pariskom sporazumu ne može ponovo pregovarati.

  Makron, Merkel i Đentiloni su naveli da su posvećeni sprovođenju Sporazuma i da će uložiti dodatne napore da podrže najsiromašnije i najugroženije zemlje.

   

  Izvor: BIZLife, Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE