Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kusturica i Andrićgrad: Država preuzela većinski udeo, da li i dugove?

  Vlada Republike Srpske postala je većinski vlasnik kompleksa „Andrićgrad“ sa 63 odsto udela. Opština Višegrad sada ima 14,50 odsti i društvo „Lotika“ 21 odsto.

  Prema udelu za registraciju tročlanog privrednog društva, „Lotika“ Emira Kusturice iz Mokre Gore bila je vlasnik sa 51, a Vlada RS i opština Višegrad po 24 odsto, piše Oslobođenje.

  Predstavnik Vlade Republike Srpske na sednici SO Višegrad Dalibor Panić smatra da odluka nije preuranjena, već da je, naprotiv, na vreme donet.

  Prema izveštaju koji je prezentovan na sednici SO od 2011. do danas Vlada Srpske je uložila u kompleks 15,1 milion KM (nešto više od 900 miliona rsd), opština 3,4 miliona i „Lotika“ 5 miliona KM.

  Odbornici opozicije tražili su odgovore na mnoga pitanja koje nisu dobili a u glasanju za odluku su bili suzdržani.

  „Ostalo je nejasno ko će da vraća dugove koji su ostali prema dobavljačima i ko će da plati obaveze prema kreditima. Zato nismo dobili odgovor. Opština je sa 24,5 odsto uloga ovim izveštajem spala na 14,50 odsto sa objašnjenjem aktuelne vlasti da je odbijena suma za zgradu gradske kuće a ona je dosad uložila više od šest miliona KM“ kaže odbornik SDS Brane Smiljić.

  Odbornici su bili uskraćeni i za odgovor koliko je dosad opština imala prihoda na osnovu svog udela u kompleksu „Andrićgrada“.

  Izvor: Oslobođenje

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ljiljana Kuzjak

   U Andrigrad Emir Kusturica je ugradio svoju dusu....osmislio to velicanstveno mesto, ulozio mnogo energije, truda, volje, zelje....dobar deo sebe i svog zivota. Andricgrad i Emir Kusturica su neraskidiva celina. Istorija ce to zapisati zlatnim slovima!

  • Zivko Vasic

   Ima li nesto da mi Srbi mozemo uraditi da bude uradjeno sve kako treba. Postojeli jasni principi, pravila igre, sistem? Treba li pomoci ovom velikom coveku i velikom Srbinu da ostvari sjajnu ideju, ili ga treba saplitati na svakom koraku? Tri coveka su obelezila ovaj grad: Mehmed pasa Sokolovic, Ivo Andric i Emir-Nemanja Kusturica. Necemo valjda svakoga ko ima svoj stav nabijati na kolac kako su Turci uradili sa Radisavom?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE