Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kurir TUŽIO četiri medija, traži 11 mil. RSD

  Kompanija Adria media group, osnivač i izdavač tabloida Kurir, podnela je tužbu protv portala Raskrinkavanje, Cenzolovke i Javni servis, dnevnog lista Danas i novosadske nevladine organizacije Centar za interkulturnu komunikaciju, tražeći odštetu od 11 miliona dinara zbog narušavanja poslovnog ugleda.

  Kako se navodi u tužbi Kurira, pomenuti mediji i nevladina organizacija su objavljivanjem tekstova u kojima se navodi da taj tabloid često objavljuje lažne i manipulativne vesti, kao i da sistematski neguje govor mržnje kao deo svoje uređivačke politike, izneli neistinite, neproverene i uvredljive informacije o tužiocu.

  Na taj način su, kako se navodi u tužbi, postupili suprotno normama Kodeksa novinara Srbije i Kodeksa poslovne etike i naneli nematerijalnu štetu Kuriru koja se „ogleda u značajnoj i trajnoj povredi poslovnog ugleda tužioca, a posledično tome i materijalnu štetu, imajući u vidu da je poslovanje tužioca usko povezano sa poslovnim ugledom koji tužilac uživa“.

  Kurir stoga traži da mu tuženi, „na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede poslovnog ugleda radnjama nepoštene konkurencije“, solidarno isplate 11 miliona dinara.

  Izvor: N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE