Kurc NAPUŠTA politiku

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kurc NAPUŠTA politiku

  U novom obrtu na austrijskoj političkoj sceni, bivši kancelar Sebastijan Kurc saopštio je da napušta politiku.

  Konzervativac, koji je 2017. godine postao najmlađi demokratski izabrani šef vlade na svetu sa 31 godinom, rekao je na konferenciji za novinare u 11.30 sati da podnosi ostavku na mesto šefa svoje stranke i poslanika.

  Kako javlja AFP, Kurc je opisao poslednjih nekoliko meseci kao “neverovatno napeto vreme” i “rolkoster emocija”. Rekao je da ga je nedavno rođenje sina navelo da shvati da više ne želi da se bavi politikom.

  Pozivajući se na optužbe protiv njega, Kurc je sebe opisao kao “ni svetac ni zločinac”, ali je tvrdio da su optužbe lažne.

  Kurc će sutra sazvati sastanak izvršnog odbora svoje Narodne partije (OVP) kada će svoju ulogu predsedavajućeg OVP-a prepustiti Augustu Vegingeru.

  Der Standard već izveštava da su vladini krugovi potvrdili da će savezni ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer postati sledeći savezni kancelar Austrije.

  U spektakularnom preokretu događaja, 35-godišnji Kurc podneo je ostavku na mesto kancelara u oktobru, ubrzo nakon što je Tužilaštvo saopštilo da je umešan u opsežnu istragu o korupciji.

  Zamenio ga je bivši ministar spoljnih poslova Aleksandar Šalenberg, ali je Kurz ostao na čelu svoje stranke, konzervativne Narodne partije (OVP).

  Kurc od početka afere tvrdi da nije uradio ništa nezakonito i da će svoju nevinost dokazati u istrazi. Nedavna istraživanja pokazala su da većina Austrijanaca ovog nekada vrlo popularnog političara ne žele više na mestu kancelara.

  Izvor: Danas

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE