Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Krizni štab zasedao PREVENTIVNO, situacija NIJE zabrinjavajuća“

  Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je sednica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa održana „iz preventivnih razloga, i da epidemiološka sitacija trenutno nije zabrinjavajuća“.

  Đerlek je rekao za RTS da u vakcinaciji „nismo zakasnili, ali da smo propustili priliku“, kao i da „moramo povećati broj vakcinisanih u grupi od 18 do 30 godina gde je svega 17 odsto vakinisanih“, a koji su najčešće podložni infekciji delta sojem.

  Prema njegovim rečima, „čim su verifikovana dva slučaja delta soja i čim rastu brojevi novozaraženih“ može se očekivati da će „do sredine septembra delta soj pokazati punu snagu“ u Srbiji, i da je „poenta da na vreme regujemo i da smanjimo štetu koja će se najverovatnije desiti“.

  Đerlek je rekao i da je tačno da je zdravstvenim radnicima koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa naloženo da nakon povratka sa odmora moraju o svom trošku da urade PCR test, pre povratka na posao.

  „Ministarstvo zdravlja želi da pokaže da zdravstveni radnici budu ti koji će da promovišu javno zdravlje“, rekao je Đerlek i dodao da „nažalost“ ima zdravstvenih radnika koji nisu hteli da se vakcinišu.

  On je dodao da će, što se tiče treće doze vakcine protiv koronavirusa, „država biti vrlo obazriva“, da će preporuka o tome biti doneta 1. avgusta, ali da to ne znači da će se eventualno vakcinisati od tog datuma.

  Prema poslednjim podacima, bar jednu vakcinu protiv koronavirusa primilo je 49 odsto punoletnih građana Srbije.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE