Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krivična prijava zbog gondole bez dozvole

  Protiv predsednika Opštine Čajetina Milana Stamatovića Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podnelo krivičnu prijavu zbog izgradnje „gondole“ bez dozvole.

  Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović nije nikakva žrtva, da nikada nije dostavio kompletnu dokumentaciju koja je potrebna za izdavanje dozvole za izgradnju kabinske žičare – „gondole“ i da su protiv njega već podnošene krivične prijave.

  „Milan Stamatović nije nikakva žrtva, on je lokalni šerif koji napadima na ministarstvo i Vladu Srbije pokušava da prikrije ono što se događalo na Zlatiboru“, rekla je Mihajlović novinarima u Vladi.

  Ministarka je rekla da je ministarstvo podnelo krivičnu prijavu protiv Stamatovića zbog izgradnje „gondole“ bez dozvole, jer je gradnja bez dozvole krivično delo.

  Ona je dodala da je Državna revizorska institucija podnela krivičnu prijavu Tužilaštvu u Užicu zbog nabavke opreme za „gondolu“, koju je Stamatiović kupio od opštinskih para u trenutku kada se nije znalo ni kuda će „gondola“ proći, a koja prema njenim rečima sada „stoji po poljanama“ i nije konzervirana.

  Protiv njega je podneta i predstavka Agenciji za borbu protiv korupcije, rekla je Mihajlović.

  Ona je dodala i da je ministarstvo podnelo prijavu Tužilaštvu za organiziovani kriminal, kojom su obuhvaćena i druga lica, ali i Stamatović, jer ono što su videli na Zlatiboru ukazuje na „organizovani kriminal u oblasti građevinarstva“.

  Mihajlović je kazala da je Stamatović na Zlatiboru ovlastio sam sebe za izdavanje dozvola i kazala da je on dao dozvolu za izgradnju zgrada na kolektoru jezera, a da su mnogi objekti građeni bez dozvole i pokazala fotografije tih nelegalnih gradilišta.

  Ministarka je rekla i da Stamatović nikada nije dostavio kompletnu dokumentaciju, da u jednom trenutku nije bila jasna trasa žičare i da ona neće potpisati dozvolu za izgradnju „gondole“ sve dok ne bude imala kompletnu dokumentaciju i bila sigurna da se žičara neće srušiti za 10 godina.

  „Ta priča ispred ministarstva je politička kampanja. Mogu da leže ispred ministarstva, neću da potpišem dozvolu bez potpune dokumentacije“, rekla je Mihajlović i dodala da je država stvorila sve uslove za gradnju „gondole“ i proglasila taj projekat projektom od značaja, ali da sve mora da bude legalno da bi se gradilo.

  Stamatović odgovorio:

  [preporucene_vesti ids=“266504″]

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE