Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kriptovalute u doba veštačke inteligencije: Od povećane efikasnosti do novih mogućnosti

  Od početka godine, dve sveprisutne reči su kriptovaluta i veštačka inteligencija (AI).

  Kriptovalute su iz korena promenile način na koji razmišljamo o novcu, finansijskim transakcijama i globalnoj ekonomiji. Pojava blockchain tehnologije stvorila je decentralizovani finansijski sistem koji ima potencijal da poremeti tradicionalno bankarstvo i finansije.

  Veštačka inteligencija je brzo napredovala nakon pojave ChatGPT-ja u oblasti medicine, robotike, digitalne ekonomije, pa čak i snimanja filmova. Zajedno, kripto i AI izgledaju kao par iz snova.

  Sa razvojem veštačke inteligencije, kriptovalute su spremne da uđu u novu eru efikasnosti, bezbednosti i poboljšanog trgovanja. Ali kako su veštačka inteligencija i kriptovalute povezane?

  Kriptovalute predstavljaju virtuelni novac koji se može potrošiti, sačuvati, uložiti ili trgovati. Decentralizovane su, što znači da ih ne izdaju, čuvaju i ne kontrolišu centralizovane banke i tradicionalne finansijske institucije. Umesto toga, verifikuju ih takozvani rudari i stejkeri – vlasnici kriptovaluta koji koriste svoje kripto koine i tokene za verifikovanje transakcija pomoću specijalizovanog softvera.

  Veštačka inteligencija (AI) je oblast tehnologije i inženjeringa koja se oslanja na bezbroj podataka i algoritama kako bi omogućila mašinama da predviđaju i donose odluke  na osnovu bezbroj prikupljenih podataka. Po načinu na koji radi, AI oponaša ljudsku inteligenciju.

  Slučajevi upotrebe veštačke inteligencije u poslednje vreme su sve veći, tako da je bilo samo pitanje vremena kada će tehnologija pronaći svoj put u kripto svetu.

  AI kriptovalute, koje se takođe nazivaju i tokeni veštačke inteligencije, su jedinstveni oblik kriptovaluta koji integriše tehnologiju veštačke inteligencije u svoju funkcionalnost. Ovi koini i tokeni koriste napredne algoritme i mogućnosti mašinskog učenja kako bi transakcije učinili efikasnijim.

  Istovremeno, one omogućavaju korisnicima da iskoriste mnoge prednosti veštačke inteligencije. Ova inovativna kombinacija kriptovalute i AI tehnologije ima potencijal da iz korena promeni način na koji razmišljamo o digitalnim valutama i njihovoj ulozi u našem svakodnevnom životu.

  Koje su najbolje AI kriptovalute, kako funkcionišu, koje su njihove prednosti ali i rizici, pročitajte ovde.

  Izvor: WebMind

  Foto: WebMind

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE