Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krik: Policija nije uspela da otkrije ko je rušio u Savamali

  Slučaj Savamala i dalje je bez zvaničnog epiloga. Za više od godinu dana policija nije uspela da otkrije ko su osobe i po čijem naredjenju su srušile objekte u beogradskoj Savamali, pokazuje izveštaj policije čiji detalji ukazuju da su rušitelji te noći imali podršku beogradskih javnih preduzeća, prenela je danas Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

  Pripadnici odeljenja za privredni kriminal Uprave kriminalističke policije Beograd više od godinu dana prikupljali su informacije o bespravnom rušenju privatne svojine u Savamali. Izveštaj su dostavili Višem javnom tužilaštvu u Beogradu početkom juna, a KRIK je dobio izveštaj koristeći Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

  U noći izmedju 24. i 25. aprila 2016, grupa osoba s fantomkama na glavama bagerima je porušila nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici. Ta maskirana grupa je maltretirala i prolaznike u tom kraju, oduzimala im mobilne telefone i vezivala ih. Gradjani su pozivali policiju, ali ona nije reagovala i usmeravala ih je na komunalnu policiju koja je odgovorila da to nije u njenoj nadležnosti.

  KRIK je naveo da u se srpska policija i tužilaštvo za taj slučaj zainteresovali tek deset dana kasnije. Policija zbog kasne reakcije nije izvršila ni uvidjaj – jer su do tada gradske vlasti već uklonile porušene objekte i očistile ulicu.

  Izveštaj do kojeg je došao KRIK pokazuje da ne samo da policajci nisu utvrdili ko je naredio i organizovao operaciju rušenja, već ni ko su bili najniži članovi organizacije – oni koji su zarobili prolaznike dok se rušenje odvijalo, a nisu uspeli da otkriju ni kojoj firmi pripadaju bageri koji su rušili.

  Inspektori odeljenja za privredni kriminal Uprave kriminalističke policije Beograda saslušali su 16 svedoka, pregledali snimak dogadjaja, sakupili – ali ne i analizirali podatke o telefonskoj komunikaciji, i tražili informacije od različitih javnih preduzeća koja su u noći rušenja na neki način bila angažovana u Savamali.

  One koji su javno pričali o odgovornima za ovo rušenje policija nije saslušala. Tako, nije razgovarala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je ranije izjavio da iza rušenja stoji vrh gradske vlasti. Nije saslušana ni bivša supruga gradonačelnika Beograda Siniše Malog koja je u intervjuu za KRIK februara ove godine ispričala da joj je on lično rekao da je organizovao rušenje.

  KRIK je naveo da detalji izveštaja iako ne donose odgovore na ključna pitanja, ipak ukazuju na to da je bila organizovana šira zavera kako bi se izvelo rušenje u Hercegovačkoj.

  U toj akciji očigledno je da su ulogu imala i javna preduzeća koja su misterioznim ljudima sa fantomkama i bagerima obezbedila prolaz do mesta rušenja, kao i prekid struje kako bi nelegalna operacija privukla što manje pažnje.

  Tako su svedoci, čija su imena skrivena u izveštaju dostavljenom KRIK-u, primetili da je rasveta u ulici u sred noći ugašena, kao i da je Parking servis uklonio automobil koji se našao na putu bagera koji su došli da ruše. Radnici Gradske čistoće te noći nisu čistili Hercegovačku ulicu iako su to radili svake noći. Pojedini tragovi vode i do Skupštine Beograda.

  Izvor: Krik/Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ivica

   Mafija murija, drzava hajducija!!!

  • Abe

   Policija nije htela da otkrije ko je rušio u Savamali.

  • TataMata

   A sta ste se uhvatili Savamale, sruseni su nelegalno izgradjeni objekti, zbog planskog prosirenja grada. To se radi u svim normalnim drzavama .Sta tu ima nejasno, a srusila ih je drzava i to po noci da se izbjegne koristenje u politicke svrhe,svih onih partija koje i sad kukaju jer ih je neko nadmudrio.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE