KRIK: Milenijum timu milionski poslovi od države

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KRIK: Milenijum timu milionski poslovi od države

  Kompanije u vlasništvu biznismena Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka, uključujući i njihovu najpoznatiju firmu Milenijum tim, dobile su desetine poslova od države tokom prethodne godine, u vrednosti od 12 miliona evra, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK.

  Bošnjak i Vujko, osim Milenijum tima, koji se bavi gradnjom i gasifikacijom, vlasnici su još petnaestak firmi u zemlji i regionu, naveo je KRIK.

  Samo tri njihove firme, Milenijum tim, Institut Goša i KBV Datakom, tokom prošle godine dobile su 17 državnih poslova vrednih najmanje 1,43 milijarde dinara, odnosno oko 12 miliona evra, otkriva KRIK.

  Neke od poslova Milenijum tim dobio je u konzorcijumu sa drugim firmama, dok je deo poslova dobio samostalno.

  Često su bili i jedini ponuđači, odnosno jedina firma koja se prijavila na javnu nabavku.

  Najvrednije poslove dobila je njihova najpoznatija firma Milenijum tim, pokazuje dokumentacija koju je prikupio KRIK.

  Državna preduzeća angažovala su ovu kompaniju za više od 11,5 miliona evra da izvrši preventivne radove na zaštiti od poplava u Nišu, raščisti teren od neeksplodiranih mina, izgradi puteve u beogradskom groblju kućnih ljubimaca, rekonstruše šumske puteve, novu scenu za Beogradsko dramsko pozorište i, kao najvredniji posao, izgradi novu crpnu stanicu Vračar za Beogradski vodovod i kanalizaciju.

  Unosne državne poslove tokom prošle godine dobio je i istraživačko-razvojni Institut Goša koji je Milenijum tim kupio krajem 2018. godine, pa je prošle godine sklopila poslove sa Elektroprivredom Srbije (EPS) i Infrastrukturom Železnice Srbije, za šta će Goši biti isplaćeno gotovo 90.000 evra.

  Još jedna kompanija Vujka i Bošnjaka prošle godine dobila je vredne poslove na javnim nabavkama – KBV Datakom je tokom 2021. godine sklopila ugovore sa RATEL, Infrastrukturama železnice Srbije i EPS vredne više od pola miliona evra.

  Izvor: KRIK, FoNet

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE