Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KRIK: Mali platio, tužilaštvo obustavilo postupak

  Ministar finansija Siniša Mali platio je krajem prošlog meseca 200.000 dinara u humanitarne svrhe zbog čega je obustavljen postupak koji je protiv njega vođen jer nije prijavio svu imovinu, rečeno je novinarima KRIK u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

  Nakon što je KRIK pre tri godine objavio serijal priča o Malom, Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je istragu i Višem tužilaštvu u Beogradu dostavila izveštaj u kome iznosi sumnje da je Mali umešan u više krivičnih dela uključujući i pranje novca.

  Dokument u kojem su pobrojane sumnjive novčane transakcije u kojima je učestvovao Mali tužilaštvu je dostavila i Uprava za sprečavanje pranja novca.

  Više tužilaštvo je, međutim, zaključilo da Mali nije učinio nijedno krivično delo iz njihove nadležnosti i predmet prosledilo Prvom osnovnom tužilaštvu koje je proveravalo samo da li je on prijavio svu imovinu.

  U prethodnih godinu dana iz ovog tužilaštva je novinarima KRIK više puta rečeno da se čeka dokumentacija Agencije koja im je neophodna da donesu odluku.

  Agencija je krajem avgusta tužilaštvu dostavila novi izveštaj u kome je konstatovala da je Mali prijavio svu imovinu, nakon čega je tužilaštvo ponudilo Malom da obustavi postupak protiv njega ukoliko uplati 200.000 dinara. Mali je istog dana uplatio novac i postupak je obustavljen.

  „Uprkos brojnim otkrićima o sumnjivim poslovima Siniše Malog, istragu protiv njega više ne vodi nijedno tužilaštvo“, prenosi KRIK.

  Izvor: Danas, KRIK

  Foto: BETA_BEOINFO_Jolanda_Korac

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE