Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kraljevski piknik za mališane na Oplencu: Nošenje prinčeva i princeza

  Povodom 6. Dečjeg festivala, Oplenac je bio najposećenija porodična destinacija u Srbiji. Dečji festival izveo je u prirodu mališane iz svih krajeva Srbije i na dva dana ih je odvojio od ekrana, video igrica i mobilnih telefona.

  Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Ljubica Karađorđević, pokroviteljka festivala, istakla je da je ova manifestacija prvobitno osmišljena kao lokalni događaj namenjen deci, ali je tokom godina prerastao u nacionalni porodični dan u prirodi. Na Oplencu mališani uče kroz igru, razvijaju svoje mentalne i fizičke sposobnosti i usvajaju kvalitetne životne vrednosti, kako bi kući otišli inspirisani željom da nastave da se bave nekom od aktivnosti koje su isprobali.

  NEDA ZUBOVIĆ MIHALJEVIĆ

  NEDA ZUBOVIĆ MIHALJEVIĆ

  Pod sloganom Festivala “U zdravoj sredini rastu zdrava deca” ove je godine bilo dostupno više od 65 različitih aktivnosti koje stimulišu razvoj mentalnih i fizičkih veština najmlađih, ali i brojne edukativne radionice za decu i roditelje. Jedna od njih je bila i Ergobaby radionica, u okviru koje su roditelji imali priliku da čuju više o važnosti bebonošenja i njegovim pozitivnim uticajima na zdravlje bebe.

  Roditelji su na ovom događaju podržani u tome da svojim primerom podstaknu decu da češće borave u prirodi, da se više kreću, da uvek istražuju i bude nova interesovanja. Predstavnice udruženja Lenine putujuće nosiljke, zajedno s „Ergobaby“ savetnicama svim zainteresovanim roditeljima su pomogle da isprobaju dečje nosiljke i da u zavisnosti od uzrasta i raspoloženja bebe odaberu omiljeni položaj nošenja, kao i da sa decom razgledaju ovu predivnu istorijsku lokaciju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Željko Kovačević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE