Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kraj smrzavanju – stiže grejanje večeras i traje 24h

  Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd dao nalog „Beogradskim elektranama” da od jutros u 5 sati počnu s puštanjem u rad daljinskog grejanja zbog niskih temperatura koje se očekuju danas i sutra.

  „Kako je ovo prvo puštanje grejanja u ovoj sezoni, potrebno je od pet do sedam sati da se zagreje sistem. Danjinski sistem će biti u funkciji do srede, 9. oktobra, kada se ponovo očekuju više temperature“, rekao je Vesić.

  Beogradske elektrane počele su isporuku toplotne energije korisnicima zbog niskih temperatura koje se očekuju i sutra.

  „S obzirom da sistem daljinskog grejanja prelazi u proces proizvodnje toplotne energije i da je ovo prvi prelazak u dinamički rad sa proizvodnjom i isporukom toplotne energije, potrošači će prve efekte zagrevanja osetiti u narednih nekoliko sati. Veoma je važno, zbog stabilnosti čitavog sistema, da se taj proces obavlja postepeno, da se proizvodni kapaciteti veoma pažljivo opterećuju, i da se istovremeno sistem uhodava“, navele su Beogradske elektrane na svom sajtu.

  Upućen je apel potrošačima da do zvaničnog početka grejne sezone, odnosno 15. oktobra, prijavljuju hladne radijatore isključivo kada celi objekti nisu snabdeveni toplotnom energijom i da to čine upravnici zgrada ili predsednici kućnih saveta.

  To je veoma važno, kako je istaknuto, da se ne bi dešavalo da dođe do zagušenja telefonskih poziva i nepotrebnog čekanja na uspostavljanje veze sa Dispečerskim centrom-Službom za prijem reklamacija (011/2093-011), jer se neretko dešava da više komšija iz jedne zgrade pokušava da prijavi isti poremećaj.

  Takođe, prioritet u otklanjanju reklamacija su curenja vode iz instalacija, a broj telefona za prijavu je 011/2093-100.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE