Kragujevački Vodovod OTPUŠTA polovinu radnika?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kragujevački Vodovod OTPUŠTA polovinu radnika?

  U kragujevačkom Javno komunalnom preduzeću Vodovod i kanalizacija, prema nezvaničnim informacijama, uskoro bi bez posla moglo da ostane više od 200 od ukupno 518 zaposlenih.

  Osnivač preduzeća, grad Kragujevac, navodno je nezadovoljan poslovanjem, odnosno gubicima Vodovoda, te rešenje vidi u otpuštanju radnika, piše Danas.

  U sindikatima Vodovoda kažu da su i oni nezvanično čuli da se planira otpušatanje čak 240 zaposlenih, ali da im još uvek nije dostavljen nikakav dokument o tome.

  Ne znamo kako su i na osnovu koje metodologije u gradskoj upravi, ako su informacije tačne, sračunali da u Vodovodu postoji višak od čak 240 radnika.

  “Mi u sindikatima odgovorno tvrdimo da u preduzeću ne samo da nema prekobrojnih, nego da ima manjka radnika. Isti stav, koliko nam je poznato, imaju i svi naši rukovodioci. Vodovod je svojevremeno ostao bez više od 200 zaposlenih.”

  Ukoliko ih, u međuvremenu, bude otpušteno još toliko, vodosnabdevanje u Kragujevcu će biti najozbiljnije ugroženo, ističu predstavnici zaposlenih za beogradski list.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE