Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Kovid pasoši“ samo za vakcine odobrene u EU

  Pasoš-potvrda o vakcinaciji protiv koronavirusa radi slobodnog putovanja unutar Evropske unije treba da bude na snazi do 17. marta i važiće samo za cepiva čiju je delotvornost ustanovila Evropska agancija za lekove (EMA).

  To je potvrdila evropska komesarka za unutrašnje poslove Ilva Johanson, a vest je iz izvora EU najpre prenela TV mreža Juronjuz (Euronews).

  Kako je navedeno, pasoš-potvrda o slobodnom putovanju ne isključuje mogućnost da građani unutar EU putuju i na osnovu testova kojima dokazuju da nisu zaraženi korona virusom ili ako pristanu na karantin.

  Evropski komesar za pravosuđe Didije Rejnders je, prema ovim izvorima, stavio do znanja da države članice EU mogu svojim građanima odobriti vakcinaciju za razne vakcine, ali uverenje za slobodno putovanje će biti izdavano samo za od vakcina koje je odobrila nadležna evropska služba i to su Fajzer/Biontek, Moderna, AstraZeneka i Džonson-Džonson.

  Pasoš-potvrda će biti dostupan u digitalnom, elektronskom vidu i kao overeno uverenje na papiru.

  Time da će građani unutar EU moći da putuju slobodno i uz testove ili karantin se izbegava bilo koji vid diskriminacije i sad preostaje da ubrzanim postupkom odluku o pasošu, uverenju o vakcinaciji potvrdi Evropski parlament.

  Vučić UVERAVA: Ne brinite, putovaćemo i sa ODLIČNOM KINESKOM vakcinom

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE