Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kosovski i albanski predstavnici napustili sastanak CEFTA

  Predstavnici Kosova i Albanije napustili su redovni sastanak Zajedničkog CEFTA komiteta u Prištini, nakon izlaganja predstavnika Vlade Srbije, čime se izgubio kvorum za nastavak sastanka.

  Odmah nakon završenog sastanka, predstavnici Srbije su zbog visokih bezbednosnih rizika napustili Prištinu u pratnji UNMIК i КFOR i uputili se ka centralnoj Srbiji, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

  U saopštenju se kaže da je predstavnik Srbije na početku sastanka još jednom ponovio da Beograd očekuje da Priština odmah povuče „radikalne, nezakonite i diskriminatorne mere od 6. i 21. novembra, koje direktno krše CEFTA sporazum i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

  Odmah nakon izlaganja predstavnika Vlade Srbije, sastanak su napustili predstavnici Privremenih institucija samouprave u Prištini, nakon čega je UNMIК nastavio da predsedava sastankom, koji je potom napustila i delegacija Albanije, čime se izgubio kvorum za nastavak sastanka.

  „Napuštanjem sastanka, obe delegacije su direktno sabotirale pokušaj da se mirnim putem pregovara o rešenju problema“, navedeno je saopštenju.

  Svoju zabrinutost ranije je iskazao i Specijalni predstavnik Generalnog sekretara UN i šef UNMIК, Zahir Tanin.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE