Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KORS pisao NBS: Ne kupujte zlato od Ziđina, ne plaćaju tržišne cene njiva

  Koalicija za održivo rudarstvo u Srbiji (KORS) objavila je danas da je uputila zahtev Savetu Guvernera Narodne banke Srbije (NBS) da ne otkupljuje zlato od firme „Zi Đin“ dok ta kompanija ne počne da se u potpunosti pridržava zakona Srbije.

  „S obzirom da nas je prethodno NBS obavestila da kupuje zlato od firme ‘Zi Đin’ po svetskim tržišnim cenama, smatramo da je nedopustivo da istovremeno Srbija naplaćuje rudne rente ispod svetskog proseka“, navedeno je saopštenju.

  Kako je saopšteno, NBS ne treba da otkupljuje zlato po svetskim cenama jer „Zi Đin“ takođe odbija da od građana Srbije po tržišnim cenama kupuje imanja na čijoj zemlji otvara, proširuje rudnike i gradi proizvodne kapacitete.

  „‘Zi Đin’ ne samo što odbija da kupuje zemlju naših ljudi po tržišnoj ceni, već odbija da prihvati i dodeljenu cenu poreske uprave“, stoji u saopštenju.

  Udruženje KORS dodalo je da „‘Zi Đin’ uteruje meštane u duga i skupa suđenja kao da su oni dužni da poklanjaju dedovinu“.

  „Kada Zi Đin bude takođe kupovao imanja po tržišnim cenama, kada bude izvršavao svoje obaveze po svetskim tržišnim aršinima, kada bude povećavao, a ne smanjivao angažovanu radnu snagu srpskih radnika, onda može da bude govora o otkupu našeg zlata od „Zi Đin“ po svetskim tržišnim cenama“, naveli su iz KORS-a.

  Zatraženo je i da se ovaj zahtev nadje kao tačka dnevnog reda sledećeg zasedanja Guvernera NBS i da se odluka ovog korektivnog organa javno objavi.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE