POLA MILIONA Sputnjika V biće proizvdeno na Torlaku za 2 nedelje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  POLA MILIONA Sputnjika V biće proizvdeno na Torlaku za 2 nedelje

  Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović najavio je da će sutra u Srbiju biti dopremljena značajna količina supstance za proizvodnju vakcine Sputnjik V na Institutu Torlak.

  “Radi se o količini supstance dovoljnoj za proizvodnju preko 250.000 doza komponente 1. Posle desetak dana, prema najavama naših ruskih partnera, u Srbiju bi trebalo da bude dopremljena supstanca za proizvodnju iste količine vakcina komponente 2“, rekao je Popović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

  On je naveo da se očekuje da će Torlak u sledeće dve nedelje imati oko 550.000 vakcina Sputnjik V komponente 1 i komponente 2.

  Kako je dodao, nakon proizvodnje vakcine na Torlaku, po 18 uzoraka od svake serije biće upućeno na ruski Institut Gamaleja gde će se izvršiti kontrola uzoraka, a posle toga vakcine će moći da budu puštene u promet.

  “Očekujemo da se to dogodi u roku od tri nedelje od kada uzorci pristignu u Gamaleju”, naveo je Popović koji se trenutno nalazi u Moskvi.

  On je istakao da će supstanca redovno pristizati u Srbiju, po dinamici koju su utvrdile srpska i ruska strana, sve do ispunjenja ugovora koji, u početnoj fazi, podrazumeva proizvodnju četiri miliona vakcina.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE