Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Korona „ZATVORILA“ više od 70.000 italijanskih kompanija

  Gotovo 73.000 kompanija u Italiji obustavilo je poslovanje zbog pandemije koronavirusa, pokazalo je istraživanje Istata, italijanskog statističkog zavoda.

  Istat je sproveo istraživanje među nešto više od milion kompanija u periodu od 23. oktobra do 16. novembra. Reč je o firmama iz sektora industrije, građevinarstva, trgovine, te ostalih usluga.

  Brojka od gotovo 73.000 čini približno sedam posto od ukupnog broja ispitanih kompanija. Od tog broja, približno 55.000 firmi očekuje da će se ponovo pokrenuti u budućnosti, dok je njih gotovo 17.500 trajno zatvoreno.

  Anketa Istat dalje je pokazala da nešto više od 700.000 kompanija posluje normalno, dok je njih gotovo 244.000 delimično otvoreno.

  Veliku većinu, 85 odsto zatvorenih kompanija, čine male firme s manje od devet zaposlenih. Reč je obično o sportskim centrima, malim hotelima, trgovinama na malo i kladionicama.

  Istat je takođe objavio da je od juna do oktobra više od dve trećine kompanija prijavilo pad prometa u odnosu na isti period lane, a dodatne gubitke od decembra do januara očekuje njih 61,5 odsto.

  Italija je, s približno 60 miliona stanovnika, među najteže pogođenim zemljama pandemijom koronavirusa, s ukupno više od 1,8 miliona zaraženih i približno 64.500 umrlih.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE