Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Korisnici najveće kripto menjačnice povukli milijardu dolara

  Binans, vodeća svetska berza kriptovaluta, suočava se sa kaznom od 4,3 milijarde dolara jer izvršni direktor Čangpeng Džao podnosi ostavku nakon priznanja krivice u velikom američkom pravnom slučaju, izazivajući previranja na tržištu. Korisnici su već povukli skoro milijardu dolara.

  Binans se bori se s krizom bez presedana. Kompanija se suočila sa povlačenjem milijardu dolara klijenata u samo 24 sata iz razloga što se ona i njen osnivač suočavaju sa nizom tužbi zbog sigurnosnih prekršaja.

  Ovaj finansijski odliv dolazi zbog odluke osnivača i izvršnog direktora da podnese ostavku nakon potvrdnog izjašnjavanja o krivici u velikoj pravnoj bici s američkim Ministarstvom pravde.

  Oni su optuženi za kršenje Zakona o bankarskoj tajni zbog nedostatka efikasnog okvira za borbu protiv pranja novca i za svjesno kršenje američkih ekonomskih sankcija.

  Ova pravna zapetljanost navela je Binans da pristane na monumentalnu nagodbu koja se sastoji od oduzimanja 2,5 milijardi dolara i kazne od 1,8 milijardi dolara. Američki državni tužilac Merik Garland naglasio je ozbiljnost ove situacije, označivši kaznu od 4,3 milijarde dolara jednom od najvećih ikad izrečenih.

  Reakcije tržišta bile su brze i ozbiljne. Likvidnost Binancea je pala za 25 posto jer su kreatori tržišta počeli da se povlače.

  Ostavka Džaoa i imenovanje Ričarda Tenga, iskusnog izvršnog direktora Binans, za njegovog naslednika označava značajnu promenu u vodstvu berze. Očekuje se da će Tengovo iskustvo i znanje iz industrije voditi Binans kroz ova turbulentna vremena.

  Izvor: Agencije

  Foto: unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE