Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KOREJSKA kompanija traži lokaciju: Smed. Palanka blizu posla za 1.000 radnika

  Investitori korejske kompanije Кyungshin, jedne od kompanija u grupi Кyungshin Cables, zainteresovani su za izgradnju fabrike za proizvodnju elektronskih komponenti za automobilsku industriju na teritoriji opštine Smederevska Palanka.

  Investitori imaju nameru da ulože 24 miliona evra i uposle 1.000 radnika, a u sredu su obišli industrijsku zonu u kojoj bi fabrika mogla da se izgradi i razgovarali sa čelnicima opština Smederevska Palanka i Velika Plana, kao i predstavnicima Razvojne agencije Srbije i Кorejske agencije za promociju u trgovinu investicija.

  “Pre godinu dana kada smo počeli uređenje industrijske zone Guberaš, imali smo za cilj da u narednom periodu  dovedemo investitore koji bi na ovom mestu sagradili fabriku i uposlili ljude iz Palanke i Velike Plane. Velika je čast što smo danas domaćini jedne velike koreanske kompanije koja je zainteresovana da investira upravo u Smederevsku Palanku.  Zadovoljni smo što je ova kompanija , od tri ponuđena grada u Srbiji, izabrala baš Smederevsku Palanku”, izjavio je predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

  On je kazao da će lokalna samouprava obezbediti sve potrebne uslove kako bi investitori mogli da započnu radove. “Jedan deo toga smo već odradili, jer  radovi na putnoj infrastrukturi se privode kraju. Spremni smo da primimo investitore koji žele da zaposle hiljadu radnika”.

  “Dolaskom investitora iz Кoreje u Smederevsku Palanku, pružiće se mogućnost i građanima Velike Plane da dođu do posla. Nadam se da je ovo samo početak novih investicija”, rekao je predsednik opštine Velika Plana.

  Posredstvom Razvojne agencije Srbije, predstavnici kompanije iz Кoreje obišli su više lokacija u Srbiji , a drugi put  su  u Smederevskoj Palanci.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Opština Smederevska Palanka/Nikola Vučen

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE