Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kon tvrdi: NI GOVORA o pucanju zdravstvenog sistema

  Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv pandemije koronavirusa dr Predrag Kon demantovao je tvrdnje predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Radeta Panića da je zdravstveni sistem već pukao.

  Kon je rekao na konferenciji za medije Kriznog štaba da je koronavirus potvrđen kod 2.434 zdravstvena radnika, a od toga je njih 66 hositalizovano.

  „Efekte mera možemo očekivati nakon deset dana i to je nešto što je najkraće. Cela Srbija je sada jedna velika bolnica“, rekao je Kon.

  Kada je reč o prognozama za naredne dve sedmice, Kon je izjavio da ne bi spekulisao koliki je potencijal širenja virusa.

  „Najbolje je reći da ne znam. U devetoj smo nedelji porasta. Očekivali smo da će doći do opadanja. Međutim, to se još nije dogodilo, ali Beograd se drži. Izdvajaju se Novi Sad, Kragujevac, Pančevo, gde je jasno da je došlo do prelivanja“, rekao je dr Kon.

  On je odgovorio na tvrdnje dr Panića da je zdravstveni sistem u Srbiji pukao.

  „Tvrdim da nema ni govora o pucanju zdravstvenog sistema jer su preduzete mere premeštanja. Zdravstveni radnici jesu pod velikim pritiskom, dovoljno je čekanje na transport koje traje u nekim uslovima koji inače nisu uobičajeni, ali to je retkost“, zaključio je dr Kon.

  Doktor Panić je ranije upozorio da u kovid bolnicama nema dovoljno mesta da se smeste svi koji bi trebalo da budu u njima i da je prema normalnim standardima, naš zdravstveni sistem već pukao.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Nedeljnik

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE