Komšijama potrebno 20.000 sezonaca

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Komšijama potrebno 20.000 sezonaca

  U susret letu, u Crnoj Gori je već krenula potražnja za sezonskim radnicima, a prema procenama, samo na primorju će biti potrebno oko 20.000 sezonaca.

  Nakon ovih procena Zavoda za zapošljavanje,u predstavnici Vlade i poslodavci pozvali su domaće radnike da ove sezone pronađu posao na crnogorskom primorju.

  Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Zavod za zapošljavanje Crne Gore, u susret turističkoj sezoni, organizovali su i konferenciju na temu “Zaposlimo domaće”. Cilj je, kako su istakli, da se nezaposlena lica iz Crne Gore zaposle tokom ljetnje sezone.

  Direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustafić, ističući da Crna Gora iz godine u godinu smanjuje broj nezaposlenih, veruje da će i ove godine crnogorsko primorje biti odredište za mnoge domaće radnike.

  On je rekao da na osnovu iskustva iz prethodnih godina, najveća tražnja se očekuje od poslodavaca u oblastima turizma, ugostiteljstva, trgovine i usluga. “Procene su da će posla biti za oko 20.000 sezonaca na primorju”, rekao je Mustafić.

  Predsednik crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović kazao je da nema poslodavca u Crnoj Gori koji neće da zaposli domaćeg radnika, jer su radnici sa strane skuplji.

  “Mi nemamo dovoljno radne snage. Mi u turizmu imamo potrebu za između pet i sedam hiljada radnika. Naši ljudi neće da rade, jer su male plate. Međutim, one su onolike koliko može da se da u ovom trenutku”, istakao je Radulović.

  Kazao je da je plata sezonskog radnika u Crnoj Gori oko 500 evra, a da su u regionu zarade veće jedino u Hrvatskoj.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE