Kompanija u kojoj radnici mogu JEDNOM BESPLATNO u WC, posle plaćaju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija u kojoj radnici mogu JEDNOM BESPLATNO u WC, posle plaćaju

  U pokušaju da poveća produktivnost, kineska kompanija Anpu Electric Science and Technology donela je kontroverznu odluku da svakog radnika koji ode u toalet više od jednog puta kazni sa 20 juana (oko 2,5 evra).

  Kompanija sa sedištem u gradu Dongguan (provincija Guangzhou) u decembru je sankcionisala sedam radnika. Da bi izbegli probleme sa zakonom, ovu sumu su odbijali od bonusa, a ne od mesečne zarade zaposlenih. Međutim, lokalne vlasti nisu ignorisale kontroverznu meru, prenose lokalni mediji.

  Nakon detaljne istrage, zvaničnici opštinskog Biroa za ljudske resurse i socijalno osiguranje Dongguan potvrdili su da je ovo pravilo nezakonito. Takođe su zahtevali da Anpu Electric vrati novac kažnjenim radnicima.

  Kompanija tvrdi da odlazak u toalet nekoliko puta krši njena interna pravila. A pravilo je da je dozvoljena samo jedna poseta toaletu dnevno, kao i da svaki odlazak u WC zaposleni prijave šefu.

  Menadžer kompanije Anpu Electric objasnio je da je ovakva odluka doneta jer su neki zaposleni često pušili u kupatilu, kao i da je nekima odlazak u toalet bio izgovor da zabušavaju na poslu.

  Nismo zaštićeni. Činjenica je da su radnici lenji na poslu. Uprava je mnogo puta razgovarala sa tim radnicima, ali još uvek nije postigla pozitivan rezultat“, rekao je menadžer i dodao je da su odlučili da kazne radnike, a ne da ih otpuste, jer im je teško da zaposle ljude.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE