Kompanija "Tesla" uložila 1,5 milijardi USD u bitkoin, kriptovaluta "poletela"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija “Tesla” uložila 1,5 milijardi USD u bitkoin, kriptovaluta “poletela”

  Kompanija Tesla, proizvođač električnih vozila, nabavila je bitkoine u vrednosti od 1,5 milijardi dolara u okviru investicione politike kompanije na čijem čelu je Ilon Mask, i planira uskoro da za nabavku vozila prihvati plaćanja u digitalnoj valuti.

  Akcije bitkoina skočile 14%

  Kompanija je predstavila novu strategiju u prijavi američkoj Komisiji za hartije od vrednosti rano jutros, navodeći da bi mogle da rastu njene investicije u digitalne valute i drugu “alternativnu rezervnu imovinu”.

  Vrednost bitkoina je skočila 14 odsto i izgledalo je da je na kratko dostigala rekordno visoki nivo. Akcije Tesle takođe su zabeležile rast.

  U izveštaju o rezultatima četvrtog kvartala objavljenim prošlog meseca kompanija Tesla je saopštila da poseduje gotovinu i ekvivalente od 19,4 milijardi dolara.

  Nepristojna ponuda milijarderu: Može jedan “tesla” za BITKOINE

  Pre dsamo tri dana Tim Draper, bitkoin milijarder i investitor koje je rani investitor u Teslu, reagovao je na postupak Ilona Maska koji je nedavno u svoju biografiju na Tviteru dodao hešteg #bitcoin da bi se prodružio ljudima poput direktora Tvitera Džeka Dorsija i osnivača Reddit-a Aleksisa Ohanijana.

  Draper, koji prema izveštajima poseduje oko 30.000 bitkoina obratio se Masku, rekavši mu da bi želeo da kupi Teslin električni automobil Sajbertrak i da ga plati bitkoinom promovišući sopstvenu kompaniju OpenNode koja se bavi plaćanjem bitkoinima.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE