Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija Rio Tinto najoštrije osuđuje napade na svoje zaposlene

  Kompanija Rio Tinto već dvadeset godina posluje u Srbiji, poštujući sve njene propise. U poslednje vreme suočeni smo sa jakom kampanjom koja je bazirana na nesitinama i koja ne samo da šteti ugledu kompanije, već i unosi uznemirenost u lokalnu zajednicu.

  Konstatnte lažne optužbe koje se tiču poslovanja i uticaja koji će Projekat Jadar imati na Zapadnu Srbiju i šire, prenose se putem medija i kroz zajednicu, uprkos konstantnim naporima kompanije da se čuju proverene činjenice, zasnovane na nauci.

  Rezultat kampanje zasnovane na dezinformacijama je i napad na zaposlene Rio Tinta koji se dogodio danas, i to u dva navrata. Prvo je grupi naših zaposlenih onemogućeno slobodno kretanje na javnim putevima, zbog čega je policija morala da reaguje, a potom je u drugom odvojenom incidentu jedan od zaposlenih iz naše partnerske firme fizički napadnut zbog čega mu je ukazana pomoć u Urgentnom centru. Slučaj je prijavljen nadležnim organima.

  Neutemeljeni napadi tiču se i odnosa koji kompanija ima prema otkupu zemljišta. Otkup zemljišta se odvija u skladu sa zakonima Republike Srbije i u skladu s najboljim globalnim praksama, kao i u skladu sa Standardom učinka 5, Međunarodne finansijske korporacije. Otkup zemljišta se vrši isključivo na zahtev vlasnika. Optužbe da se meštani zastrašuju i ucenjuju ne stoje, i kompanija ovim putem poziva sve one koji imaju dokaze za tako nešto da nam se obrate, kao i da se obrate nadležnim institucijama. Navedeno ponašanje je u suprotnosti sa korporacijskim vrednostima, i ukoliko se dokaže da je neko na svoju ruku tako postupao, kompanija će postupiti u skladu sa svojim internim pravilima.

  Kompanija Rio Tinto osuđuje sve oblike nasilja i ovim putem apeluje da se na temu projekta Jadar vodi otvoreni dijalog zasnovan na činjenicama, kao i da se mišljenja i aktivnosti pojedinaca umesto na ostrašćenosti baziraju na faktima. Dve decenije smo partneri i komšije žitelja Jadra i okoline i ulažemo sve napore da naši dobri odnosi ne budu narušeni delovanjem određenih interesnih grupa.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE