Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija kojoj je stalo: „Briga o zaposlenima je ključna vrednost PwC-a “ (VIDEO)

  Tijana Vukićević radi na poziciji Senior Consultant u PwC SEE timu za strategiju i transformaciju. Njen posao podrazumeva strateško savetovanje banaka i kompanija u oblasti integracije, digitalne transformacije, kao i unapređenja procesa i poslovnih performansi.

  U prethodne dve godine učestvovala je u projektima kao što su lansiranje digitalnih strategija, uvođenje novih proizvoda, unapređenje performansi prodajne mreže, kao i definisanje potencijalnih sinergija prilikom spajanja banaka.

  U Srbiji je ostala jer smatra da je to zemlja koja mladima pruža priliku.

  „Iako možda na prvi pogled deluje izazovno, mislim da Srbija jeste zemlja koja mladim ljudima pruža priliku da se kvalitetno obrazuju i kasnije usavršavaju i profesionalno ostvare. Možda je jednostavnije otići, ali lično nikada nisam birala lakši put i smatram da ukoliko svi napuste Srbiju ne možemo da očekujemo bilo kakav napredak u budućnosti. Za ljude koji imaju ideja i energije da ih realizuju uvek ima mesta“, priča Vukićević za BIZlife.

  Iako je kompanija u kojoj radi locirana u Srbiji, PwC je globalna mreža.

  „Konkretno naš tim pokriva Jugoistočnu Evropu tako da vrlo često radimo na internacionalnim projektima i sarađujemo sa kolegama iz različitih zemalja koji su stručnjaci u svojim oblastima“, objašnjava.

  Za Srbiju je, kako navodi, vežu ljudi, kako na privatnm, tako i na poslovnom planu.

  „Kada imate dobru atmosferu u timu i imate od koga da učite i sam posao je lepši i lakši. Naročito u ovim kriznim situacijama, kada je prisutna velika neizvesnost, jasno su se izdvojile one kompanije kojima je zaista stalo do svojih zaposlenih i koje su to i pokazale svojim postupcima, a upravo ta briga o zaposlenima je jedna od ključnih vrednosti PwC-a“

  Šta je još rekla o kompaniji u kojoj radi, šta je veže za nju, o razlozima svog ostanka, šta joj je najbitnije da bi bila zadovoljna poslom i životom u Srbiji pogledajte u videu.

  Svoja iskustva na ove teme podelila je sa publikom medijske kuće BIZLife u okviru projekta „Odliv mozgova iz Srbije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“, koji Srpska asocijacija menadžera (SAM) sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske.

  Projekat je pokrenut sa ciljem podizanja svesti javnosti o odlivu mozgova iz Srbije, kao i kreiranja dijaloga na temu pozitivnih aspekata cirkularnih migracija. Poseban zadatak projekta je da ukaže na mogućnosti i prilike za profesionalnih i lični razvoj mladih u Srbiji kroz promociju kompanijskih programa za razvoj talenata, stručnih praksi i stipendiranja, programa za privlačenje kadrova i stručnjaka iz dijaspore, kao i uspostavljanju dijaloga sa državnim institucijama na temu cirkularnih migracija.

  Izvor: BIZlife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE