Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija iz Nepala otvorila svoj prvi pogon u Evropi – nudle će se proizvoditi u Rumi

  Kompanija CG Corp Global iz Nepala, koja u svom sastavu ima 122 kompanije i 76 brendova,  otvorila je svoj prvi pogon u Evropi, u Rumi. Svetski poznate „wai wai“ nudle će se proizvoditi u ovoj fabrici i snabdevati i celokupno evropsko tržište.

   CG CORP GOBAL, čiji je vlasnik dr Binod Čaudri, prvi milijarder u svetu nepalskog porekla, zajedno sa svojim sinom, gosp. Nirvanom Čaudrijem, generalnim direktorom CG CORP GLOBAL upravlja poslovima ove kompanije širom sveta. Dr Binod Čaudri danas je zajedno sa svojim sinom Nirvanom Čaudrijem generalnim direktorom kompanije i predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem otvorio fabriku u Rumi.

  „Veoma sam ponosan na otvaranje ove fabrike,ovo je četvrta fabrika koju otvaram u Rumi.Dobar posao smo napravili sa Wai wai rezancima,jer je ovo fenomenalna firma milijardera iz Nepala,on će ovde da širi svoj posao,pregovori su već u toku.

  Zahvaljujem se našim prijateljima iz Nepala sto su bas izabrali Srbiju za otvaranje ovakve fabrike.Procitao sam Knjigu Binoda Codrija o taktici poslovanja i kako su postigli velike uspehe.Postigli su tako sto i danas brinu o svakom dinaru i svakom radniku,kako im izgleda fabrika i da li su radnici zadovoljni.

  Ponosan sam sto će na rezancima koje se budu izvozile sirom Evrope stajati oznaka da su proizvedene u Srbiji“, rekao je na otvaranju predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

  Dr Binod Čaudri objasnio je da su izabrali Srbiju i Rumu nakon pažljive analize tržišta imajući u vidu prednost lokacije koja će olakšati logistiku snabdevanja cele Evrope, dostupnost sirovina u neopsrednoj blizini, kvalifikovanu radnu snage i konkurentnu strukturu troškova.

  Pogon se prostire na 9,5 hektara i otprilike 6,000 kvadratnih metara ograđenog prostora u kome se nalazi najsavremenija oprema za proizvodnju instant nudli u vrednosti od oko 9 miliona evra. Plan je da fabrika postepeno zaposli preko 400 radnika.

  – Fabrika u Rumi naš je izlaz ka evropskim tržištima imajući u vidu blizinu različitih tržišta u rasponu od 1,000 kilometara udaljenosti od Rume. „Wai wai“ nudle su jedan od brendova koji najbrže rastu u Jugoistočnoj Aziji, na Bliskom Istoku i u Americi. Sada ćemo vredno raditi u našoj fabrici iz Rume kako bismo ovaj brend učinili poznatim i u Evropi, objasnio  je Nirvana Čaudri, generalni direktor kompanije CG CORP GLOBAL.

  Ova nova grinfild investicija u Rumi ostvarena je u kratkom vremenskom roku, za 16 meseci, imajući u vidu obimnost projekta. Njenom ostvarenju doprinela je proaktivna podrška vladinih tela i lokalne administracije koja je veoma aktivno učestvovala u pronalaženju rešenja s ciljem da se ubrza realizacija projekta.

  Sredinom septembra fabrika je započela komercijalnu proizvodnju za EU tržište, a smenski kapaciteti su 150.000 pakovanja proizvoda.

  Kompanija, koja je smeštena u radnoj zoni Rumska petlja, deo je globalnog konglomerata Cinnovation Group, koji posluje u nekoliko poslovnih sfera: infrastruktura, hotelijerstvo, bankarstvo, potrošačka elektronika, prehrambena industrija, hidroelektrane, obrazovanje itd. i planira da proširi svoje poslovanje u budućnosti.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE