EPS do kraja godine očekuje dobit od pet milijardi dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EPS do kraja godine očekuje dobit od pet milijardi dinara

  Elektroprivreda Srbije (EPS) do kraja godine očekuje dobit od  pet milijardi dinara, a pored nepovoljnih vremenskih uslova u prvom polugođu ove godine ostvaren je pozitivan finansijski rezultat od 1,9 milijardi dinara pre plaćanja poreza, rekao je direktor sektora za ekonomske poslove u EPS-u Mladen Serventi.

  Prema nejgovim rečima,  u naredne dve godine očekuje se dobit od po 17 milijardi dinara, a  te projekcije su radjene ne računajući povećanje cena struje rekao je Serventi, najavio je je direktor sektora za ekonomske poslove u EPS-u Mladen Ser

  Dodao je i da ta kompanija planira i smanjenje distributivnih gubitaka struje sa sadašnjih 12,8 odsto na 10,8 odsto u 2019. godini.

  Državni sekreta u Minostarsvu rudarsva i energetike Zoran Predić najavljue i da će Elektroprivreda Srbije u zaštitu životne do 2025. godine  uložiti 900 miliona evra.

  “Za odsumporavanje, čime će se smanjiti emisija ugljen-dioksida na termoelektrani ‘Nikola Tesla’ A biće uloženo oko 170 miliona evra, modernizovane su hidroelektrane Zvornik i Bajina Bašta, u termoelektrani Kostolac gradi se novi blok, a u rudarskom kombinatu Kolubara unapredjuje se tehnologija iskopavanja uglja i ujednačavanja kvaliteta”, rekao je Predić.

   

   

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE