Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija dm drogerie markt

  Rekordni rezultati kompanije dm Srbija u godini posvećenoj inovacijama

  Potpuna posvećenost poslovnoj misiji donosi najveći uspeh.

  Kompanija dm drogerie markt ide u susret jubilarnoj, 20. godini poslovanja na tržištu Srbije s ostvarenim prometom od 29,3 milijarde dinara, rastom od 30,16 odsto i s prosekom od 71.484 kupovine dnevno. Potvrđujući epitet i jedne od najviše društveno angažovanih kompanija u zemlji, dm je donirao preko 50 miliona dinara u dobrotvorne svrhe.

  Grupacija dm Austrija, zajedno sa pridruženim zemljama (bez Nemačke i Poljske), ostvarila je ukupan promet od 4,5 milijardi evra, proširila prodajnu mrežu na 1.910 drogerija, a broj zaposlenih u delu grupacije premašio je 28.000. U Republici Srbiji drogerijski lanac dm broji skoro 1.880 zaposlenih.

  „Najveći poslovni uspesi dolaze kada smo potpuno posvećeni svojoj poslovnoj misiji. Cilj naše misije je uvek zadovoljstvo kupaca. Skoro dve decenije važimo za brend koji postavlja trendove i osvaja srca zajednice zahvaljujući inovativnim i kvalitetnim proizvodima, lepom ambijentu, ljubaznim prodavcima i prijatnoj atmosferi prilikom kupovine u našim drogerijama. Pažljivo osluškujući potrebe i želje naših kupaca u protekloj poslovnoj godini, inovacije smo, u najvećoj meri, usmerili ka digitalnim platformama. Pokretanjem onlajn prodavnice i aplikacije ’Moj dm’ omogućili smo novi doživljaj i lakoću kupovine i stigli u gradove u kojima dm drogerije još fizički ne postoje, što je za nas, kao i za naše kupce, neizmerna sreća i satisfakcija”, izjavila je Aleksandra Olivera Koriči, direktorka kompanije dm Srbija i Severna Makedonija.

  Godina posvećena ekspanziji i inovacijama

  Kompanija je pokrenula onlajn prodavnicu i aplikaciju za pametne telefone „Moj dm”. Preko 70 odsto svih onlajn porudžbina obavljeno je preko aplikacije „Moj dm”, dok ona trenutno beleži skoro pola miliona preuzimanja. Drogerijski lanac dm prisutan je u čak 34 grada širom Srbije, s ukupno 127 filijala, a kompanija se preselila u novu centralu – dm dialogicum.

  Stabilnost cena i kvaliteta

  Već drugu deceniju dm ostaje jedan od ključnih lanaca snabdevanja u našoj zemlji s preko 14.000 proizvoda u asortimanu, od kojih više od 3.000 čine proizvodi robne marke dm. Značajnu ulogu u vreme inflacije ima i cenovni koncept „Uvek povoljno” ponudom proizvoda po stabilnim cenama najmanje četiri meseca.

  Društvena odgovornost i održivost kao ključne vodilje poslovanja

  Mnogobrojni društveno odgovorni projekti bili su ključni u svakodnevnim aktivnostima kompanije dm, koja je zajednici donirala ukupno preko 50 miliona dinara. Podrškom Institutu za majku i dete „Vukan Čupić”, u Beogradu, kao i saradnjom s Unicefom, kompanija promoviše važnost ulaganja u zdravstvo.

  Održana je i tradicionalna „dm Ženska trka”, a svoju dugoročnu posvećenost ženama kompanija je pokazala pruživši podršku za 10 sigurnih kuća.

  Projekat „Zasadi drvo”, koji kompanija sprovodi sa WMG-om i institucionalnim partnerima, ulazi u svoju petu sezonu, sa 600.000 sadnica zasađenih do sada u našoj zemlji.

  Razvoj zaposlenih i nagrade za najboljeg poslodavca

  Kompanija dm podržava razvoj veština i karijerni napredak svojih zaposlenih, sa 1.871 učesnikom u programima školovanja i obuke, a uz tržišno konkurentne zarade, svaki zaposleni je ove godine nagrađen i 15. platom ili novčanom nagradom, u skladu sa radnim stažom.

  Nagrada za prvo mesto u kategoriji najboljeg brenda poslodavca u industriji kozmetike i nege, sedmo mesto kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u okviru istraživanja „Top 100 Employer Brands Srbija 2022”, kao i priznanje za 20 godina uspešnog poslovanja od Privredne komore Srbije – jasno ukazuju na značajan doprinos kompanije ekonomiji i zajednici.

  U godini pred nama lanac dm proslaviće dve decenije poslovanja u Srbiji, a iz kompanije poručuju da se tim povodom pripremaju za nove poduhvate. 

  Izvor: BIZLife Magazin

  Foto: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE