Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Komesarijat: Migranti iz Avganistana NE ŽELE da ostanu u Srbiji

  Svetlana Palić iz Komesarijata za izbeglice i migracije izjavila je da se u Srbiji trenutno nalazi oko 1.200 migranata iz Avganistana i da svi oni žele da nastave put ka zapadnoj Evropi, pre svega Nemačkoj.

  Palić je za televiziju Prva izjavila da, što se tiče migrantske situacije zbog dešavanja u Avganistanu, trenutno „nema većih pomaka na tu temu koji bi nas interesovali“, kao i da ne postoji opasnost da bi, i u slučaju nešto većeg priliva izbeglica iz te zemlje oni ostajali u Srbiji, zato što „to ne žele“.

  „Avganistanci u Srbiji nisu ništa novo. U 2015. godini izbeglice iz Sirije su bile dominantne, a vrlo brzo posle toga Avganistanci, koji su i danas najbrojniji“, rekla je Palić i dodala da je prosek zadržavanja avganistanskih izbeglica oko 30 dana, a da gotovo niko od njih nije zainteresovan da traži azil u Srbiji.

  Palić je podsetila da u Srbiji ima 20 prihvatnih centara za azil, od kojih je u funkciji njih 14, i da u njima ima ukupno 6.000 mesta za prihvat izbeglica i migranata.

  „Malo njih podnosi zahtev u Srbiji za azil, nismo mi zemlja koja njih interesuje“, kazala je Palić.

  Kako je navela, u Srbiji ima i „oko 1.000 migranata koji su u stalnom tranzitu, koji izbegavaju da se prijave u prihvatne centre i ostave bilo kakve podatke o sebi“.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • Djoka

   Pametni ljudi, koji ce klinac ovde, ovde ce samo budale da ostanu, MI ODOSMO! I PO NEKI GLAVNI GLUMAC IZ KOMEDIJE DA UVESELJAVA OSTATKE ZIVIH PENZIONERA NA TV-u.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE