Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Meso, brza hrana

    Koliko košta meso pred Božić

    Nakon posta, srpsku trpezu na dan Božića gotovo nije moguće zamisliti bez prasećeg, jagnjećeg ili obe vrste pečenja.

    Za one koji sami pripremaju meso, kilogram prasetine u mesarama košta između 620 i 850 dinara. Kada je reč o jagnjetini, u marketima se kilogram ovog mesa može nabaviti za 1.300 dinara, piše Danas.

    S druge strane, svinjsko meso pečeno u pečenjarama moguće je kupiti za 1.500 dinara ili više, a jagnjeće za najmanje 2.500 dinara. Konkretno, u Beogradu prasetina košta 2.500, a jagnjetina 3.500, dok se, recimo u Čačku, može praseće pečenje može kupiti za 2.200, a jagnjeće za 2.500 dinara.

    U poslednje vreme, sve popularnije meso su takozvane praseće „bajadere“, odnosno pečenje bez kostiju, a cena ovakvog mesa uoči Božića je u proseku 2.500 dinara po kilogramu.

    Ipak, za one koji su ljubitelji junetine, kilogram buta bez kostiju mogu pazariti po ceni od 1.160, do čak 1.430 dinara.

    Izvor: N1, Danas

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE