Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koliko je Vlada Srbije potrošila za renoviranje toaleta?

  Vlada Srbije je u 2016. godini potrošila skoro 700 miliona dinara za renoviranje pojedinih toaleta u 142 zdravstvene ustanove ali logika kojom je novac trošen nije jasna, prenela je danas Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

  Prema podacima koje je sakupio BIRN, Ministarstvo zdravlja dodelilo je preko tendera u decembru 2015. godine posao adaptacije toaleta preduzećima Jadran AD, Roofs, Tončev gradnja i Noveco.

  Javna nabavka sprovedena je u decembru 2015. godine u pregovaračkom postupku bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda.

  U izveštaju koji je BIRN dobio od Ministarstva zdravlja popisano je koje su tačno objekte dobile izabrane firme i koliko je novca bilo namenjeno za obnovu po svakom zdravstvenom objektu.

  BIRN je naveo da s druge strane nema podataka o obimu radova koji je bio predviđen, pa je nejasno zbog čega uređenje manjih zdravstvenih ustanova košta više ili isto kao renoviranje većih.

  „Nema podataka ni o tome koliko je tačno toaleta renovirano jer ova nabavka nije predviđala obnovu svih toaleta i mokrih čvorova u svim nabrojanim zdravstvenim ustanovama. Ministarstvo nije dostavilo podatke o tome da li su i u kojoj meri ovakvi radovi izvođeni na teritoriji AP Vojvodine“, piše u tekstu.

  Ceo tekst objavljen je na sajtu javno.rs.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE