Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusija

  Kolaps ruskog turizma

  Broj turista u Rusiju 2022. pao je za 96,1 odsto zbog međunarodnih sankcija uvedenih posle pokretanja vojne intervencije u Ukrajini, saopštili su predstavnici tog sektora.

  Prema Asocijaciji ruskih turoperatora, koja se poziva na podatke ruske granične službe, samo 200.100 stranih turista ušlo je u Rusiju prošle godine, znatno manje u odnosu na period pre pandemije korona virusa 2019. kada je taj broj bio više od pet miliona ljudi.

  „Razlozi su očigledni – zatvoren vazdušni prostor između Rusije i velike većine evropskih zemalja, kao i nemogućnost korišćenja kartica koje izdaju strane banke u Rusiji“, navodi se u saopštenju asocijacije.

  Posle početka ruske invazije na Ukrajini pre gotovo godinu dana, Evropa je gotovo potpuno zatvorila svoj vazdušni prostor za ruske avione.

  Početkom marta 2022. godine prva ruska avio-grupa Aeroflot je čak na neko vreme najavila obustavu svojih međunarodnih letova.

  Broj stranih turista u Rusiju 2022. je znatno niži od nivoa zabeleženih u 2020. (335.800 ljudi) i 2021. (288.300), dve godine obeležene velikim ograničenjima putovanja širom sveta povezanim sa pandemijom korona virusom.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE