Kokan Mladenović za BIZLife: Kapital i korporativni fašizam su vladari naših života

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kokan Mladenović za BIZLife: Kapital i korporativni fašizam su vladari naših života

  Reditelj Kokan Mladenović poznat je po provokativnim, pa čak i “prognanim” predstavama. Oštar, kritički stav prema društvu u kojem živimo njegov je  zaštitni znak. U kratkom razgovoru za BIZLife nije štedeo reči, niti kritiku na račun biznisa i njegove surovosti.

  Koja vam je prva asocijacija na reč biznis?

  Ništa lepo, mislim  da smo neke razne totalitarne režime iz prethodnih epoha zamenili totalitarizmom novog sveta. Kapital i taj korporativni fašizam su vladari naših života i našeg doba.  To je ideologija surovog sticanja kapitala.

  Kako da se sačuvamo u tom surovom vremenu?

  Sa stalnom svešću o drugima, da smo nekada bili zemlja izražene socijalne pravde. Izgubili smo svest o drugim ljudima i zajednici. Počeli smo da stičemo i da budemo sebični u tom sticanju. Nadam se da svi naši poslovi i zarade ne vode ka tome da postajemo sve gori i gori ljudi, a bojim se da je upravo to rezultat.

  Kako zaraditi i uspeti u takvoj Srbiji?

  Veoma teško. Treba vam mnogo upornosti, mnogo dobrih ideja, mnogo dobre energije, bez obzira na to što su sve okolnosti protiv nas.

  Kako vama uspeva da se oduprete svim izazovima savremenog doba i života u njemu?

  Ja imam sreće da se bavim jednim veoma dinamičnim poslom i moje tržište je mnogo šire od ove zemlje. Trudim se da ono što zaradim ne bude samo lično moje, nego da korist ima i neka šira zajdnica, da budem socijalno odgovoran.

  Izvor: BIZLife

  Foto: youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE