Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kojoj osobini ALBERT AJNŠTAJN i STIV DŽOBS duguju svoj uspeh

  Jedan od najvećih vizionara modernog doba Stiv Džobs i najpoznatiji fizičar 20. veka Albert Ajštajn imali su jednu zajedničku osobinu, a kako CNBC prenosi upravo je to bilo presudno za njihov uspeh sa kojim se, u oba slučaja, upoznao ceo svet.

  U pitanju je – intuicija.

  Ove godine slavi se decenija od pojavljivanja prvog ajfona, uređaja koji je napravio revoluciju na polju komunikacija. U Džobsovoj biografiji, kojoj je dao i lični doprinos, opisuje se Džobsova ideja o snazi intuicije. U knjiži piše sledeće: Intuicija je veoma moćna stvar, moćnija od intelekta. I ona se tu definiše kao brz i spreman uvid u stvari.

  U trenutku lansiranja svi konkurentski telefoni imali su ’QWERTY’ tastaturu, dok je inovativni dizajn ajfona sa mukti-tač ekranom u potpunosti napravio evoluciju telefona. Epl je na kraju postao lider u mobilnoj tehnologiji.

  U svom govoru u 2005. godini on je dao posebnu počast svojoj intuiciji rekavši:

  „Svako mora da veruje nečemu… Svom stomaku, karmi, sudbini, životu ili čemu god. Ovakav pristup me nikada nije izneverio i upravo je on odredio moj život.“

  Sa druge strane Albert Ajnštajn se suočavao sa raznim kritikama zato što je preispitivao i opovrgavao naučne misli stare vekovima.

  Iako bismo pre zaključili da je Ajnštajn skloniji logici nego intuiciji, za njegovog života bilo je baš obrnuto. Poznat je njegov citat: Intuitivan mozak je svetovni dar dok je racionalni mozak verni sluga.

  Postojali su brojni prigovori na Ajnštajnovu revolucionarnu teoriju relativiteta koju su mnogi pokušali da ospore ali on je uvek ostajao dosledan svojoj intuiciji. Ona je sada poznata kao kruna fizike.

  „Velika naučna dostignuća moraju poći od intuitivnog znanja. Ponekad osećam da sam u pravu iako ne znam razlog“, rekao je on.

  [preporucene_vesti ids=“261570, 242771, 247027″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE