Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Koga je sve pogodila naslovna strana nedeljnika NIN?

  Danas je izašao novi broj NIN-a, a na naslovnoj strani nalazi se fotografija nacističkog logora sa natpisom “Arbeit macht frei“ (Rad oslobađa) i naslovom “Radni logor Srbija“. Naslovna strana prati tekst u kome se govori o odnosu države i investitora gde je, kako se navodi „investitorima dozvoljeno sve, pa i da ne poštuju zakone“.

  Već tokom jučerašnjeg dana ova naslovna strana izazvala je burne reakcije uglavnom kod vladajuće koalicije koja je osudila ovakav čin uredništva nedeljnika.

  Maja Gojković, predsednica parlamenta

  „Ova naslovna stranica zaslužuje osudu svakog normalnog i pristojnog građanina Srbije, ali i čitavog društva“

  Zorana Mihajlović , potpredsednica Vlade Srbije

  „Mogu da razumem da provokativne naslovne strane privlače čitaoce, kao i da neki medij ima drugačiji, pa i izrazito kritički politički stav prema vlasti. Ali, ne mogu da razumem da se sloboda štampe koristi za poređenje sopstvene zemlje sa nacističkim logorom“

  Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS

  „Rođenu državu u kojoj živiš, deca ti žive, primaš platu, porediš sa Aušvicem, ćutiš na umrlice živih ljudi. To je vrhunac licemerja u kojoj se davi takozvana demokratska emancipovana Srbija“

  Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Srbije

  “Nečuveno je licemerje i bezobrazluk da list koji je u stranom vlasništvu strane investitore poredi s nacistima, a radnike u Srbiji s logorašima. Da imaju poštene namere, odavno bi, ako je tako, stupili u štrajk protiv svog vlasnika koji ih drži u konc-logoru”

  Sinoć su glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk i kolegijum lista na Fejsbuk profilu lista objasnili zašto baš ovakva naslovna strana.

  „Naslovna strana novog broja NIN-a izazvala je burne reakcije. Apsolutno nam nije bila namera da uvredimo žrtve holokausta, već isključivo da kritikujemo Vladu Srbije za nepoštovanje važećih zakona o radu i štrajku, koje je sama predložila. Svejedno, očito je da postoje čitaoci koje je povredila provokativna ilustracija na naslovnoj strani i njima se izvinjavamo.

  Milan Ćulibrk, glavni urednik i Kolegijum NIN-a“

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIN

  Piše: M.M.

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE