Ko uvredi POSLANIKA biće kažnjen sa 500 do 1.000 EUR

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ko uvredi POSLANIKA biće kažnjen sa 500 do 1.000 EUR

  Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovenije predložilo je novčanu kaznu od 500 do 1.000 evra za nedolično ponašanje prema najvišim predstavnicima države, poslanicima u Narodnoj skupštini, ustavnim ili vrhovnim sudijama.

  Vlada je već dala saglasnost na predloženu izmenu zakona o javnom redu i miru, a odluka bi trebalo da bude usvojena u Narodnoj skupštini.

  Tom odlukom zabranjeno je vređanje ili vikanje na zvaničnike ili bilo kakvo drugo uznemiravanje.

  Vlada je odlučila da se saglasi sa amandmanima na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti javnog reda i mira, koji je pripremilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovenije, a prateći komentare Zakonodavno-pravne službe Narodne skupštine.

  Prema rečima vlade, izmenama se određuje kvalifikovani oblik prekršaja ako je takvo ponašanje usmereno i protiv službenog lica u vezi sa službenim poslovima i protiv najviših predstavnika vlasti Republike Slovenije ili njihove rodbine.

  “S obzirom na sve veće pretnje poslanicima i drugim visokim državnim funkcionerima u poslednje vreme, takvi slučajevi nedoličnog ponašanja moći će se procesuirati”, saopštila je slovenačka vlada.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE