Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ko je kriv za ENORMNE GUBITKE Zastava oružja?

  Sindikat Zastava oružje traži da se pokrene pitanje odgovornosti za „enormno“ zaduživanje fabrike poslednjih godina, uz ocenu da je neprihvatljivo dalje propadanje te fabrike.

  U saopštenju za medije Sindikalne organizacije navedeno je da je u poslednje tri godine fabrika Zastava oružje izgubila 3,8 milijardi dinara, što je više od 30 miliona evra, a rekordan gubitak u poslovanju bio je prošle godine, gotovo 1,7 milijardi dinara.

  „Sve se to događa od kada je Ministarstvo odbrane u Nadzorni odbor preduzeća delegiralo Ivicu Marjanovića, Amira Osmanagića i Dragana Stankovića“, koji su o gubitku iz 2017. godine Skupštinu preduzeća obavestili godinu dana kasnije, saopštio je Samostalni sindikat te fabrike.

  Sindikat je naveo i da je Skupština preduzeća bez postavljanja pitanja odgovornosti prihvatila izveštaje o gubicima, iako su oni doprineli da ukupni gubitak prevazilazi visinu kapitala preduzeća.

  Sindikat smatra da su toliki gubici poslednjih godina „ozbiljno uzdrmali“ to preduzeće jer se ukupne obaveze fabrike približavaju iznosu od 17 milijardi dinara.

  „Fabrički sistem je razoren stalnim promenama rukovodećeg kadra, što sve stvara haotičnu atmosferu zbog svakodnevnog mešanja u nadležnosti rukovođenja fabrikom od strane Nadzornog odbora“, navedeno je u saopštenju.

  Rezultat takvog upravljanja su smanjena uposlenost, povećano zaduživanje, dugovi dobavljačima, gubitak poverenja poslovnih partnera u fabriku.

  Sindikat smatra da je neophodan hitan sastanak sa ministrom odbrane i s predsednicom Vlade Srbije.

  Izvor: Politika, Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ovce za šišanje

   Naravno... uvek ista priča... isti šablon za sve privatizacije... upropasti firmu paje kupi za 1 dinar, a ovu firmu inače ne bi smeli da privatizuju :) pa će doći neki “Đole iz Amerike” da fabriku kupi za 1 dinar i privatizuje, a slučajno je Dole dalji rođak Predsednika cccc Skoro je firma štrajkovala, nije nigde bilo na televiziji ništa o tome...

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE