Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kinezi DIŽU FABRIKU blizu Leonija

  Kineska kompanija Šinju odabrala je industrijsku zonu „Zapad“ i parcele nedaleko od aktuelnog postrojenja Leonija u Nišu, za izgradnju postrojenja vrednog 50 miliona evra.

  Memorandum o razumevanju sa Kinezima potpisan je početkom maja i tada je najavljeno da će Šinju ( Xingyu Automotive Systems Co LTD) u Nišu graditi fabriku za proizvodnju rasvete za automobilsku industriju.

  Investiciona vrednost projekta je 50 miliona evra, a poznata je i konačna lokacija iako je ranije bilo spekulacija da će pogon biti u Medoševcu.

  Investitor je u Pismu o namerama naveo da mu je za realizaciju projekta neophodno 13,5 ha neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni ZAPAD u Nišu, kažu u Kancelariji za ekonomski razvoj i projekte (KLERP).

  Pojašnjavaju da je reč o lokaciji nedaleko od fabrike Leoni, preko puta Metroa, a izgradnja bi trebalo da počne u prvom kvartalu naredne godine.

  Kompanija Šinju je vodeća kompanija za dizajn i proizvodnju LED rasvete u automobilskoj industriji. Investiciona vrednost ovog projekta iznosi 50.000.000 evra, a kompanija planira zapošljavanje 1. 000 radnika na neodređeno vreme, pišu iz KLERP.

  Kineska kompanija bi u Nišu trebalo da proizvodi rasvetu za BMW, Audi, Reno, Opel i Folksvagen, ali i industrije širom sveta.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE