Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izigrali podizvođače: Grci dužni MILIONE za Koridor 10, a sad traže OTPIS

  Podizvođači grčke kompanije „Aktor“ ostali su „kratkih rukava“ posle završetka izgradnje Koridora 10. Ova kompanija, koja je dobila posao za izgradnju čak četiri deonice na Istočnom kraku, ostala je dužna milione evra.

  Vlasnik jednog od preduzeća kaže da im grčka firma za robu i usluge nije platila oko 60 miliona dinara, zbog čega su tokom ove godine podigli tri tužbe pred Privrednim sudom u Beogradu. Još veći ceh su napravili firmama koje su ih snabdevale kamenom i ostalim materijalom koji su ugradili u auto-put, pišu Večernje novosti.

  „Stalno smo se s njima natezali, a pre nekoliko meseci smo prekinuli saradnju. Kasnili su, pa bi u nekom trenutku platili deo duga. Ponašaju se bahato i ucenjuju. Traže da im otpišemo od 20 do 30 odsto duga, da bismo dobili ostatak. Mi smo sudu dostavili gotove, potpisane fakture, tako da nema dileme o tome da smo već davno morali da dobijemo te sporove. Ne razumemo zašto se to odugovlači, jer su situacije čiste. Jasno je da dužnik mora da plati jer mu je roba isporučena“, kaže vlasnik oštećene firme.

  Zvanični podatak o tome koliko „Aktor“ ukupno duguje nemaju ni „Koridori Srbije“. Oni tvrde da prema izvođačima radova i ostalim učesnicima u projektu izgradnje Koridora 10 nemaju nikakva finansijska dugovanja.

  „Koridori“ su, kao investitor radova, pre dve godine posredovali u pregovorima između „Aktora“ i desetak privrednika, kojima su dugovali sedam miliona evra. Prema saznanjima lista, taj dug u međuvremenu ne samo što nije isplaćen, već je i dodatno narastao.

  U „Koridorima Srbije“ kažu da oni nikom ništa ne duguju i da nisu ovlašćeni da posreduju u sporovima između izvođača radova, podizvođača i dobavljača. Napominju da su tokom realizacije projekta pratili sve aktivnosti izvođača.

  U kompaniji „Aktor“ nisu želeli da odgovore na pitanja lista u vezi sa dugovanjima koja imaju prema srpskim privrednicima.

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE